Det rör på sig..

Jobbade även måndag kväll på Bryggargatan. Det gick otroligt bra och var bara en sån skön, positiv kväll. Kanske finns det även möjlighet till utveckling av jobbet, men av erfarenhet ska jag inte ta nåt för säkert förrän det faktiskt inträffar! Känner ändå att det rör på sig, och känner mig peppad att ta ett ryck med studierna..  Så, på tisdag satt jag hela (nåja, inte hela) dagen och läste och strukturerade upp skoljobb. Nu måste jag bara börja skiva ner också så att jag producerar nåt.. 

/M

Rapport från helgen..

Nu ska jag ta mig tid att skriva ett litet inlägg igen. Det har varit en busy helg! Tandläkare, fika på stan och jobb fredag kväll. Sen på fest med arbetskamraterna. Supertrevligt, om än något oförberett. Men det kändes bra, lära känna dem utanför arbetet.. Hur som helst, blev ju inte så jättetidigt, i och med att vi stängde restauranden vid 23.30..

Lördag fick jag mig en skön sovmorgon, sen blev det Äventyrsbadet med ett gäng goa vänner. Fast jag måste erkänna att jag spenderade all min tid i bubbelpoolen och bastun ;) Väldigt bra uppladdning inför kvällens jobb. Full rulle, fullsatt i restaurangen och mycket beställningar i baren. Alltid kul då man får lära sig nya drinkar! 
Men sent blev det, vi var inte klara förrän vid 00.30 - då höll kockarna på att frosta av frysen!! Tycker synd om dem, de måste ha varit där halva natten!! Då var det tur att vi ställde tillbaka klockorna inatt (tur att Martin upplyste mig om det, det hade jag helt missat), så man fick en extra timmes sömn. 

Idag har jag tillbringat förmiddagen med att komma ikapp hemma, diska, städa, sortera tvätt, sånna roliga saker. Nu äntligen har jag tid att sätta mig vid datorn och kolla läget..  Snart ska vi en sväng på stan och sen ner till Jävre och mina föräldrar och hämta hunden. Han har fått tjänstgöra som vakthund där i helgen;)

Ha en skön söndag!

Fångad

Ibland känner jag mig som fångad av ett osynligt nät. Ett nät som jag själv har spunnit åt mig själv. Och ett nät jag ändå inte skulle vilja vara utan. Även om det känns som om det hindrar mig och håller mig tillbaka.  Men, sånt är livet antar jag..

Ska bli spännande att se vad som händer framöver. Och vad det kommer att få för effekter på mig personligen. Tycker om att iakkta mig själv och se hur jag utvecklas, samtidigt som jag naturligtvis har fullt upp med att vara mitt i det. Flummigt? Kanske, men jag förstår själv i alla fall;)

Hemma igen...

Igår var jag och jobbade ett 12-timmarspass på Jävregården. Det var jättekul! Jobbade med Britt-louise och det bara flöt på.. kändes inte ens som ett så långt pass! Dessutom fick jag med mig lite godsaker hem;) 

Det känns ändå, peppar peppar, som om kroppen är på väg att hämta sig! Det vore så skönt! Jag är så taggad att få börja röra mig igen. Även om jag vet att det mest rör sig om promenader och yoga och sånt i början. Bara att göra nåt! Jag var på sånt fruktansvärt dåligt humör i tisdags. Ni vet, då man är redo att explodera för minsta sak. I normala fall så ger jag mig ut och tränar då, det hjälper. Men när man inte kan göra det, ja, då blir det omgivningen som får lida...(sorry alla som blev drabbade) 

Snart ska det väl vara nån ordning igen. Nu ska jag gå och diska mastodontdisken som har blivit stående, sen ska jag börja plugga! Ha en skön dag! 

Sjukstuga

Idag har jag sjukstuga här hemma.. har äntligen insett att för att bli frisk kanske jag måste låta mig själv vara sjuk. Så jag har Sagan om Ringen på tvn, en stor latte och min dator. Då är det inte så illa ändå... även om huvvet inte är med på noterna. Så försök inte föra ett intelligent samtal med mig just nu!

 
Så här ser det ut för mig just nu...

Har hittat ett substitut för mina Starbuckskaffebönor, som olyckligtvis har tagit slut. Det är Zoegas Forza hela bönor, inte riktigt lika mörkrostade men fullt drickbara (efter tillredning alltså).  Så nu ska jag ägna mig åt att vara sjuk och dricka kaffe och te!


 


Göteborgsvarvet 2008

Har väl mer eller mindre bestämt mig för att köra på Göteborgsvarvet 2008. Det får bli mitt konkreta träningsmål. Komma iform till i maj. För då ska det vara en tid på under 2 h!  

Så, nu ska jag bara bli frisk från förkylningarna som drabbar mig och sen bygga upp immunsystemet! Sen blir det att nöta träningsspåret - tillsammans med Kaiser!
Förresten så tycker jag det är rätt ironiskt att just som jag som äntligen har ansett mig fri från min björnfobi så översvämmas vi med rapporter från björnattacker!  Kanske en hint om att jag inte borde ut och springa?;) Men, nallarna ska väl snart gå och sova så...

http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=81208&cat=13&pageIndex=0&arkiv=False



Jobbarhelg

Jobbade på Bryggargatan igår - after work! Det är så roligt med alla människor. Även om det är rätt stressigt ibland så är ju fördelen just att få träffa folk. Känns särskilt skönt när man sitter hemma och pluggar hela dagarna. Enda nackdelen är väl att jag jobbar på helgerna,  när Martin är ledig, och tvärtom. Men vi får väl bli bättre på att utnyttja den ledig tid vi har tillsammans.. Ikväll jobbar jag igen, i restaurangdelen. Ska blir intressant, hoppas jag får lära mig lite nya saker och att huvvet hänger med i svängarna. Har nämnligen lyckats landa en till förkylning. Irriterande, men vad gör man?! Får bli en riktigt lugn dag imorron :)

Annars har jag börjat fundera på att faktiskt springa Göteborgsvarvet i år också. Direk efter varvet lovade jag attt jag ALDRIG mer skulle göra nåt sånt, men nu böjrar det kännas lockande. Det skulle ju ge ett mål för träningen, en sporre att hålla sig i form. Men jag skulle inte springa om jag mådde som jag gjorde när jag sprang förra året. En läxa lärd - ingen halvmara om du inte är frisk! Men vi får se, jag ska grunna på det ett tag till.... 

Nu ska jag iväg och jobba, ha en skön lördagkväll!



Mål och drömmar...

Efter att ha funderat på mina tidigare drömmar och vad jag egentligen vill och vad som är förväntningar (se förra inlägget) så satte jag mig ner igår. Tänkte och skrev upp mina drömmar och lite mål för att komma dit. Var seriös och skrev upp olika områden i livet och vart jag ville komma. Kanske inte mina livsdrömmar, men vart jag vill den närmaste tiden. Utifrån det kan man ju sedan jobba på att ta sig dit. Betydligt lättare att ta sig någonstans om man har ett mål för färden. Känns skönt, åtminstonde för mig själv!

Idag har jag jobbat dagtid- lunch på Bryggargatan. Det var faktiskt jättekul. Lagom mycket att göra, man är pigg. Hade tid att prata med de andra och lära känna dem lite bättre! Det börjar kännas som om jag börjar få in vanan och komma in i jobbet nu. Skönt! Det är en rolig arbetsplats, defenitivt en av de bättre jag har arbetat på. Trevligt folk, hög kvalitet och man får utvecklas och lära sig saker.

Sen blev det en myskväll med datorn framför TVn. Martin gjorde gott kvällsfika med te och rostat bröd. Mmmm... bra avslutning. Nu blir det natt natti..

image46
Älven häromdagen under en promenad...

Facebook

Jag har nu anslutit mig till Facebook. Tänkte länge bojkotta hela grejjen, men till slut tog nyfikenheten överhanden och jag är nu medlem.. Tillbringade en stor del av gårdagkvällen med att surfa runt, adda gamla vänner och titta vilka de kände osv. Grejjen är den, att man får ju inte veta så mycket vad de gör bara genom att surfa runt på kontakter, men det framgår ändå en del inplicit så att säga. Och det ger mig lite ångest! 
Inte möjligheten att andra ska se vad jag gör och sånna saker - men vad jag inte har gjort. När man ser vad andra har gjort, vilka resor de har gjort och karriärval och vart de har flyttat så känner jag av alla drömmar jag inte har uppfyllt. Allt det man tänkte som liten och som av en eller annan anledning inte har blivit av, men som jag ser att andra har gjort. Jag kanske inte har kvar de drömmarna egentligen, man har ju lärt sig lite under livet, men åndå känns det som ett misslyckande att inte ha uppfyllt dem. Är det bara jag som känner så? Är det för att jag är rädd att missa något av livet, eller är det bara någon slags prestationsångest?



Cellprov

Har idag varit på det alltid lika trevliga gynekologiska cellprovet :S Var där redan förra tisdagen, men då ville de inte ta emot mig :) Det är väl inte den behagligaste upplevelsen, men däremot väldigt viktig. Kan ett litet obehag förhindra möjlig cancer så är det helt klart värt det! Därför, alla kvinnor, ta cellprovet när ni blir kallade! Det kan rädda liv!

Efter det här så kom mina kära klasskompisar och drack the och åt bullar. Det är alltid trevligt. Sitta och snacka bort ett tag - även om vi var liite seriösa och pratade en del skola med;)



Dimmig kväll

Nu har vi varit i Jävre och lagt på vinterdäcken på bilen. Eller, Martin fixade vinterdäcken, jag och mamma gjorde ett yogapass och pappa lagade sin specialitet - pannkaka!
Så nu är vi förhoppningsvis säkra på vägarna. I alla fall vad halkan beträffar. Då är det bara förarskickligheten det hänger på ;)

Nu ska jag tända ljus,göra en stor kopp chaité och titta på CSI Las Vegas. Det är extra kul efter mitt och Marias besök där i vintras :) Även om vi inte märkte av mord, brottslighet och kidnappningar som tur var!

Ha en skön kväll!

Mindfullness

Vågade mig ut med hunden mitt på dagen. Och döm om min förvåning när det är världens underbaraste, varmaste och soligaste väder ute! Får kvickt ta av mig mössa och vantar.  Vi går ner mot älven, solen silar genom grenarna i skogen. Älven ligger absolut vindstilla. Det är så otroligt skönt! Njuter bara, känner solen mot mitt ansikte, lukten av höst och jord och löv. Känner hur kroppen mår gott av att få röra på sig. Tänker att det är det här som är tricket. Att leva och njuta just nu. Och inte bara en sådan här vacker dag. Det kan vara lika skönt att känna regnet slå, eller den kalla,krispiga luften en frostmorgon. Eller att äta ett äpple, känna doften, tyngden i handen, smaken. Det som populärt kallas mindfullness. Som egentligen bara handlar om att vara som det var meningen, närvarande. Inte i planeringen av nästa dag eller stressen över jobbet eller vad det nu kan vara. Det kanske inte är möjligt att leva hela sitt liv i mindfullness, men att ta sådana stunder, passa på när man har möjligheten. Så kan man vara mer effektiv sedan när man ska arbeta. 

Tänk att någonting så enkelt kan vara så svårt?! 

Varning för halt väglag

Skulle ut och promenera med hunden i morse. Det blev som ett test på halkbanan! Än slank de hit, än slank de dit...
Det förrädiska är att det ser inte halkigt ut. Det ser bara ut som att asfalten är lite blöt, men det är ett tunt lager is på.
Dags att lägga på vinterdäcken (på bilen) och kanske ta fram vinterskorna (mig). Hunden får hålla till godo med klorna.



Helgen..

Uppdatering. Lördagen kändes lite så där halvstabil, trött och hängig. Jag och Martin tog i alla fall med oss Kaiser ut i skogen för en promenad och lite fotograferande. Det var jättevackert ute, solen sken och luften var så där klar och skön.
image45

Efteråt, när hunden var trött och belåten åkte vi till café Humlan i Öjebyn. Jättemysigt café i en gammal herrgård, med mycket uddamöbler och hemakat fika. Gott fika. Mycket fika. Sen en sväng förbi ICA och hem.



Jag började baka bullar, men kände mig så hängig, så fel. Så vi avstyrde fikat på kvällen, och jag låg bara i soffan och vred och vände på mig. Sen hände det! Det började snöa ute!!
Vi var naturligtvis tvungna att ta med hunden på en promenad i det vita - och han var helt till sig (och jag med). Så härligt med snö! Den perfekta avslutningen på dagen.
image44

Det mesta av snön hade redan smält undan på söndag morgon, och ute småregnade det. Men vi tog ändå en lugn mysmorgon innan vi städade av lite hemma, diskade och så. Sen kom Maria och sen mina föräldrar, Micke, Marie och Tessan. Det blev en del gott fika och väldigt väldigt bra presenter. Lite pengar till att skämma bort sig, en orkidé, en spännande bok, en pilatesboll och klippning. Senare på kvällen kom lite kompisar förbi, men strax innan det kom vi på att man kanske inte kan leva på bullar en hel dag, så jag och Maria åkte iväg och fixade pizza. Sen kom Bobban, Anders och Lina förbi, och jag fick mer trevliga presenter - och vi åt mer bullar! En mycket trevlig dag och kväll - kanske inte den hälsosammaste, men bra för själen! Känner mig dessutom mycket piggare nu :) (Får väl se imorron om det var så eller om jag är sockerhög nu ikväll)

Ska sätta mig framför TVn ett tag, sen blir det natti natti...

Tack alla mina underbara vänner och familj!!


Happy Birthday to me

Jag är så trött, så trött. Efter en svettig och orolig natt så blev det en hyfsat lugn morgon, skjutsade Martin och la mig och vilade ett tag. Men sen har det gått i ett... Promenad med vovven, lunch på stan med Martin, köpte nya skor (Tack Ingeborg, Urban, Niklas och Martin), miljöträna vovven på stan, fika med Elin, Karin och Alex. Hem och ta ut vovven en sväng, byta om och fara och jobba. Det gick rätt bra, men där på slutet kändes alla de missade sömntimmarna..

Men jag måste ändå säga att det var en rätt bra födelsedag. Jag har inga stora krav på den. Det är trevligt om ens nära och kära kommer ihåg en och att man kanske får en och annan kram ;) Ett år firade jag min födelsedag på tyst retreat. Det var annorlunda, men ändå en rolig upplevelse. Någon hade hängt en påse med godis på min dörr, och skrivit ett grattiskort. Jag kommer ihåg hur mycket det betydde!
Därför var det en bra dag idag. Det var trevligt att komma ut och äta och fika på stan, och alla har varit så gulliga. Nu ska jag bara sova och sen försöka ha en skön helg och bara göra det jag känner för!

Kram på er alla!!


Ny dag

Sitter här och skriver framför TVn.  Idag har jag varit mycket trött och slö. Åkte ner till Jävre för att hälsa på mina föräldrar, där blev jag sedan hela dagen. De skämde bort mig, bjöd på lunch och fika och att bara vara. Tack!!

Åh, jag pratade med en jättetrevlig skönterska på telefon idag - hon sa att mina förkylningar förmodligen berodde på att mitt immunsystem är nere för räkning. Kan bero på att jag sprang Göteborgsvarvet med bihåleinflammation. I alla fall har jag dragit på mig varenda förkylning som har passerat förbi, och ordinationen är vila, ingen träning (förutom promenader och sånt), dricka mycket och äta mycket frukt och grönt. Och vänta. Det ska ge med sig så småningom. 

I morgon är det min 26 födelsedag. Känns kul, om än något oförberett. Jag jobbar på Bryggargatan på kvällen, men förhoppningsvis blir det inte så sent. Har ledigt lördag i alla fall:)
Fredagen ska annars firas med en lunch med min underbara man, det ska bli kul. Vi äter inte ute tillsammans så ofta. Sen ska jag ta vår fina hund på en tur på stan och så fika med klasskompisarna. Sämre dag kan man ha:)




Natti natti

Nu var det länge sen jag skrev nåt, och inte bara klistrade in ;) Det är redan onsdag kväll. Normalt skulle jag ha varit på BodyJam nu, men jag verkar ha drabbats av den här förkylningen som alla har just nu. Är så frustrerande att precis komma igång med träningen och så åka på förkylning. Om och om igen! Tills vidare får jag nöja mig med promenader med vovven!

Idag var det helt omöjligt att plugga. Martin gav mig det kloka rådet att ta en dag off. Så det gjorde jag. Träffade Maria i stan och fikade, köpte lite småsaker, nya blommor till köket och vardagsrummet. Det blev såå fint :)  Älskar gröna växter, och orkidéer, men tyvärr är kärleken inte alltid besvarad. Vi får se om de här klarar sig...

Tyvärr står det rätt still i huvudet nu, så jag får be att återkomma när jag har något bättre att skriva..

Natti natti...

 

.....


Pengaproblem?!

När Bill Gates bad om ett visum för att besöka Nigeria, satte sig landets myndigheter på tvären. För att godkänna begäran krävde de att Microsoft grundare först garanterade att han inte avsåg bosätta sig i landet och ansöka om socialbidrag.

Med alla papper i ordning löste det sig lyckligtvis för Gates och resan blev av. Att han är god för 400 miljarder kronor, motsvarande nästan en tredjedel av Nigerias bruttonationalprodukt, hjälpte säkert till.

Allting pekar på att Bill Gates återvände till USA efter sin resa. Om han fick ekonomiskt bistånd ur det afrikanska landets välfärdssystem under sin resa förtäljer inte historien.

Källa: Unusual Business

Söndag eftermiddag

Har avnjutit sista delen i Sagan om Ringen - Sagan om Konungens återkomst. Det är ju bara en helt underbar filmserie! Tyvärr så förstördes första delen av filmen av grannen ovanpå, som envisades med att spela dunka-dunka (E-type och liknande) på alldeles för hög volym.  Det går inte särskilt bra ihop med fantasy!  Var ett tag sugen på att knacka på och lära honom respekt för sina grannar. Är dock rädd att jag kanske gjorde nåt sånt mentalt, för musiken tystnade. Skönt, tyckte jag. Tills ambulansen kommer och stannar utanför vår port och personalen går in i nån av lägenheterna utanför. Såg inte om de åkte iväg med någon, eller om det var den lägenheten de var in i...  Men ändå, man kanske ska ta det lugnt med att önska andra obehag ;) Hoppas det gick bra för den det nu gällde!

Nu ska jag och Martin (som för övrigt smet iväg under min filtittning - han tycker inte om fantasy, konstig typ) ut och gå med vovven i hällregnet. Sen blir det väl att försöka hitta på nåt att äta...

Ha en skön kväll!

Helgen!

Det har (hittils) varit en rätt intensiv helg! Hann träffa Martin och äta med honom på Max i fredags. Sedan jobbade jag på Bryggargatan. Dit kom även några vänner och åt Tapasbuffé. Jättekul! Det var full rulle hela kvällen, många glada (och höggjudda) sällskap. Jag slutade vid 23 och sen avslutade vi kvällen hos Bobban med en Frozen Marguerita. 
Lördag blev det en liten sovmorgon ;) en promenad med vovven på lite nya vägar, köpte lite godis på vägen hem och sen The Two Towers på DVD. Sen iväg och jobba igen. Den här gången var det ett helt gäng italienare som skulle äta i restaurangen. En riktigt rolig kväll, men oj så trött jag är! Intensivt, om man säger så. 
Därför ska jag krypa ner i sängen brevid Martin och sova lite... 

Det blev inte så illa ändå...

Det hjälpte helt klart att fara och klättra och få igång adrenalinet! Och nej, jag tappade inte ner Elin!

Jag älskar verkligen att klättra! Har saknat det otroligt! Måste fortsätta att hålla igång nu bara! Det är en fantastisk träning - men det känns inte alls som att träna. Det känns bara kul - i motsats till att springa, som jag ser mer som träning än som roligt! Ska bara komma igång att ta med lite musik nästa gång - blir ännu mer pepp då ;)

Sen har jag fyndat idag med... Gina hade rea, så jag kom därifrån med tre satängtoppar. Mitt absoluta favoritmateria (ja, förutom äkta siden då), och det finns överallt just nu! Synd bara att jag inte är i önskad form just nu... Köpte i alla fall på mig några av dessa lite luftiga linnen, ser fram emot det och en långkofta nu i höst :)

   


Icke att förglömma är det ju kanelbullens dag idag! Så kvällen tillbringades med bullbak - och det blev en fin omgång! Bobban kom och avsmakade tillsammans med Martin. Själv hade jag smakat på degen, så jag avstod den färdiga produkten.. Allt som allt var det här en ganska intensiv dag, så jag känner mig rätt trött.. Huvudvärken från imorse är på väg tillbaka, så det blir nog ingen sen kväll här.



Dåligt humör

Idag får ni se upp för mig. Ni vet, vissa dagar börjar bara fel... idag är en sån dag. Tappade ut havregrynen till gröten, smöret ramlade ner, med smörsidan upp... och så fortsatte det. Jag är ytterst sällan på dåligt humör, men idag är en sån dag - så får ni er en åthutning, ta det inte personligt!

Förhoppningsvis ordnar det upp sig, ska och klättra med Elin och Emma nu.... (förhoppningsvis fortsätter jag inte att tappa saker ;)



Storytelling

Jag har suttit och pluggat nu på kvällskvisten. Jag och Martin gick en lång promenad med kaiser efter middagen, sen känner man sig så där härligt rosenkindad och fräsch ;) Tände några ljus i kontoret och har suttit och läst om storytelling. 

En av de bärande tankarna i storytelling är att människan har en medfödd förmåga att förstå och behandla verkligheten i berättandeform. Ni vet, i kronologisk ordning, med bärande karaktärer, konflikter och upplösningar. Det påstås till och med att det är så vi hanterar all information som kommer till oss, att kognotionen och minnet fungerar som en stor berättelse-generator. Själv är jag böjd att hålla med, men det vet jag att alla inte gör. 
I alla fall så formar vi (enligt teorierna) en berättelse om självet. Vi sorterar allla händelser till berättelser som lagras och med tiden omtolkas och omformas för att passa in i den evigt pågående berättelsen om oss själva. Vi väljer hur vi gestaltar berättelsen dels utifrån dem vi är, men även dem vi skulle vilja vara. Varumärkesspecialister är bra på det här. De skapar varumärken som förmedlar vissa historier som stämmer in på den önskade självberättelsen, och vi konsumerar dessa varumärken, inkuderar dem i vår berättelse - och de tjänar en massa kosing på det. (Ta min kärlek till Starbucks till exempel ;) 
Min fundering är hur stor del av självberättelsen som styrs av mig, och hur mycket som styrs av sociala normer och andras uppfattning av mig (min roll i andras berättelser) ? Är det rentav i det nyckeln ligger till bra självkänsla och "lycka" , att styra sin egen självberättelse? 

Några kvällströtta filosofier....

Kvällsmys

Sitter framför TVn med en latte i min fina Starbucksmugg. Det är Dog Whisperer på tvn, hunden ligger på mattan vid mina fötter och min älskling sitter brevid mig med sin dator (ja, vi är lite datanördar ;). Ute småregnar det och vi har varit ute en långpromenad med vovven, men här inne är det varmt och gott och tända ljus. Dessutom är det faktiskt undanplockat och diskat, så det är bara att slappna av och mysa...

Starbucks är faktiskt nåt som jag är svag för... jag vet att det är märkesimperialistiskt och likriktat och Brandat och allt möjligt, men jag tycker om det! Det är gott kaffe, snygga produkter, genomtänkt och bra producerat (ur upplevelsesynpunkt). Synd bara att det inte finns i Sverige, men dessto trevligare när man är utomlands och stöter på den välkända symbolen ;)

Nu ska jag ta till mig fler kloka råd av Ceasar Millan, det är en vettig karl. Ha en skön kväll!



Höstdimma och fantasy

Kommer just in från en promenad med hunden i riktig grådimma! Men det var skönt, finns inte så många väder som jag verkligen tycker är dåliga (när jag väl tagit mig ut). Idag lyste verkligen höstfärgerna, det låg drivor med löv på stigen och älven låg stilla och lite magisk. 

Man hinner tänka så mycket under en långpromenad. 
Som tex. varför jag tycker om fantasy (dimmorna påminde på nåt sätt om det). Jag tror det har att göra med att den erbjuder en värld där allt är enklare, eller snarare, där saker och ting har mer mening. Det är enkelt att skilja mellan ont och gott, det är ofta stora och viktiga handlingar som ska utföras. Den magi som ofta förekommer är liksom bara en krydda, något som förstärker skillnaden mellan fantasyvärlden och verkligheten. En bra fantasy är enkel, hanterbar, världen går att greppa, men samtidigt tillräckligt komplicerad och mångfacetterad för att utmana läsaren och erbjuda något som går att försjunka i. En balansgång som få lyckas med, men som kan bli riktigt, riktigt bra. 
Nackdelen med att ha läst en sådan bra fantasy är att ens eget liv kan förefalla något tomt på mening när man återvänder till det. Har man just försjunkit i händelser som räddade en värld från undergång blir det lite banalt att handla middag, fixa tvätten och plugga. Samtidigt tror jag att fantasy för många (inklusive mig) kan erbjuda ett sätt att behandla och tolka världen omkring oss. Drar man det till sin spets så är ju fantasy till sist en allegori för vår egen verklighet. 
Människan har världen över, under alla tider, haft ett "basutbud" av historier och myter. De är ofta ett sätt att göra en komplicerad och förvirrande verklighet hanterbar. Fantasy är våra moderna myter (och kanske även annan litteratur, jag utesluter inte det) och kan därmed hjälpa oss tolka och bearbeta en värld som ibland känns för komplicerad och kaotisk för att ha någon mening. 

Oj, vad det blev ett långt inlägg :) 
Hann tänka en mass mer också, men det kanske jag tar en annan gång...

RSS 2.0