Julmarknad i Öjebyn

I söndags var vi på gammeldags julmarknad vid kyrkbyn i Öjebyn. Hur mysigt som helst. Visserligen missade vi skyltsöndag inne i centrum, men det var nog ingen större förlust. Verkar mest ha varit som en vanlig shoppingdag, kryddat med lite tomtar...

image54

Vi köpte inte så mycket på marknaden, en burk hemgjord honung och en reflexväst åt hunden, men vi träffade många bekanta, släkt och vänner. Kaiser hade fullt upp att hålla koll på alla andra hundar på marknaden, för att inte tala om hästarna som kom gående med bjällror. På det stora hela var det nog första gången i år jag fick lite julkänsla, kanske var just det gammeldags, facklor, bjällerklang och stor kyrka i bakgrunden.. 

Kvällen avslutades med att mina föräldrar kom på middag, jag gjorde färsk pasta med strimlad fläskfilé, paprika, färsk svamp och gräddsås. Riktigt lyckat tycker jag - är ju ingen mästerkock egentligen! Sen blev det äppelpaj till tända ljus och årets första julmusik!

image53

Ny design

Nu har jag ändrat design.... igen! Men nu är jag rätt nöjd med mitt vintriga tema, och har lärt mig lite mer om hur man ändrar här... så nu får den stanna ett tag. Inga ändringar!  

Vad tycker ni om mitt nya tema? Det är inte särskilt färgglatt men ändå rätt stämningsfullt tycker jag.. matchar lite hur det ser ut nu efter gårdagens snöfall :D



Jobb, dokumentärer, ljus...

Så var det lördag igen. Tiden går så himla fort nu för tiden..  Veckan har innehållit rätt mycket pluggande, och jag har tagit mina promenader med vovven. Skönt faktiskt. Igår var det jobb igen, och det kändes riktigt roligt. Kul att träffa folk, både gäster och kollegor. Jag tycker om den sociala interaktionen och att se till att de trivs. Ikväll blir min sista kväll före jul på Bryggargatan, på tisdag börjar jag på Gästgivargatan, festvåningen (huset egentligen). Där ska jag jobba med julbord i en underbar miljö med öppen spis och allt! Det ser jag verkligen fram emot...

Martin har varit på rubberball idag med jobbet. Typen springa-runt-och-skjuta-på-varandra.  De verkar ha haft kul, men han har några underliga röda märken på kroppen ;) Jag har hunnit städa lägenheten och diska idag, tagit fram lite ljus att tända så här till skyltsöndag. Nu blir det att tända några ljus och plugga lite innan jobbet...

Hmm...något förvirrat inlägg märker jag. Ser på en dokumentär om gruvbrytning i Peru samtidigt (!).
Ha en skön kväll!!



Vackert vinterväder..

Kommer precis in från en promenad i det vackra vintervädret. Har vart på väg hela dagen, men skjutit på det... förstår inte varför, det var jättehärligt när vi väl tog oss ut jag och vovven.  Vi har en runda vi går som tar ungefär 35-40 min. och som mestadels följer gångvägar. Man får se lite natur och vovven får nosa runt..
Jag lovar mig själv varje gång att minst en gång om dagen borde jag gå ut på långpromenad. Jag vet ju att vi mår bra av det både jag ohc hunden. Men ändå blir det lätt så att man skjuter på det. Min dåliga karaktär som kommer fram. Nu ska mina goda sidor i alla fall övervinna mina dåliga. Nu ska jag ut och gå, åtminstonde varje förmiddag, gärna även på kvällen!! Det är ju så skönt och så får man lite syre så man orkar plugga...;)

Håll tummarna för mig nu!

Bilelände!!!

Nu hände det igen!! Skjutsade Martin till jobbet i morse. Stängde av motorn ett ögonblick för att byta chafför, då vägrar den starta! Prövade och prövade, tog till tricket som killen lärde oss i lördags. Ingenting. Fick hämtning av Karin, åkte hem till henne och drack kaffe, for tillbaka och prövade. Ingenting. Fick skjuts hem av snälla Karin. Nu ska Martin pröva igen när han slutar, och så ska brorsan komma och ta en titt på den och om inte annat bogsera hem bilen och Martin... Är så irriterad, arg och less på bilen just nu. Jag vet att det är en bil och att bilar går sönder förr eller senare... men varför just nu?! Det är aldrig läge att de ska gå sönder!! 

Rullar...

Bilen är igång igen.... var inget allvarligt, men vi fick tips på hur vi häver liknande fel i framtiden...
nu ska vi ha myskväll med massor av tända ljus och lösgodis ;)

Så det kan gå...

Blev ingen stuga för oss i helgen. Vi steg upp tidigt, packade och lastade in i bilen.... som vägrar starta! Den gick som en klocka från garaget in till porten, vi packade grejjerna - max 5 min. - men sen startar den inte. Det är ström i bilen, men den vill inte tända.... Väntar nu på "starthjälp" vi har ju en sån fiffig försökring (OK Assistans) som erbjuder starthjälp alternativt bärgning - gratis! Så förhoppningsvis är det nåt enkelt fel som går snabbt att fixa. Hur som helst har vi avblåst fjälläventyret. Klockan hinner bli för mycket innan vi är uppe, det hinner bli mörkt och stugan är kall. Så måste vi dessutom hem i morron mitt på dagen. Tyvärr, men det är bara att göra det bästa av omständigheterna. Nu får vi tid att mysa här hemma istället...




Redan fredag...

Det var länge sen jag skrev nu ser jag.. har helt enkelt inte hunnit. Har jobbat mycket, haft jour och varit på handledning, pluggat och försökt äta och sova därimellan...

Men det har då i alla fall gått bra med allt, tror jag i alla fall, har inte hunnit smälta allt ;) I helgen är min enda lediga helg innan jul så då passar vi på att åka upp till stugan och hämta hem skidor och vintergrejjer. Ska försöka skriva lite mer när vi kommer hem!

natti natti...

Från dåligt till bra..

Så snabbt saker och ting kan ändras... i fredags var det regn, regn och regn. All snö som hade kommit under natten försvann... Jag hade en 12 timmars mardrömsdag på jobbet - en sån man bara ska ta sig igenom, med stressnivåerna på högsta tänkbara hela dagen. Men den tog slut. Jag överlevde. Och jag sov en lång skön natt/morron. Sen började det snöa så smått igen på lördagkväll, det var hur mysigt som helst på jobbet med alla tända ljus. Då kände jag att jag verkligen såg fram emot att jobba i december. Så fantastiskt att få vara i den miljön och jobba med julen hela månaden!! Vaknade på söndag och det snöade fortfarande, med inslag av regn. Firade pappa på Fars Dag - jättetrevligt att träffa familjen, även om både Tessan (kurs i Sthlm) och Robin (semester i Vietnam) var borta.  Jag tycker alltid att det är så härligt när alla är samlade...
På kvällskvisten gick jag och Martin en promenad i snön, skönt att pulsa omkring för oss alla, sen satt vi alla i soffan och spelade Civilization!
Sen var det måndag igen...

image49
vår lilla fuling ligger och sover - på rygg... och husse har brett om honom med en filt!!

 
utsikten från lägenheten i morse...bara att njuta medan det varar!!

Snöstorm?!?

Snöstorm... så sa de på nyheterna igår. Och jag gladde mig! Tycker om storm, och snöstorm nu så det blir ordentligt vitt och fint lät faktiskt inte helt fel. Och så vaknar jag till väckaren imorse och hör ett misstänkt droppande ljud på fönsterbrädan. Och nog är det häftig nederbörd alltid - regn! Inte alls kul! Så nu sitter jag här och försöker förtränga vädret....  Ska iväg och jobba mitt på dagen, men fram tills dess kan jag tända lite ljus, begrava mig i skolböcker och ignorera att snön rinner iväg utanför..


Såg förresten det här på facebook. En av de bästa motiveringarna jag har sett  över ens yrkesval. Får en ju att fundera på varför man själv läser upplevelseproduktion... hmm...




You know you're from Sweden when...

- You get nostalgic by thinking of the summer of 1994.

- You go seriously sentimental when entering an IKEA store outside the borders of Sweden.

- You have a tendency to not divide words when you write in English, since "särskrivning" is a sin.

- You have serious difficulties crossing the street when there is a red light. Even when there are no cars.

- You don't consider a congregation of trees being a "real" forrest unless it takes at least 20 minutes to drive through it.

- You know that it is not true, but you like to believe that there is a massive difference between the taste of "julmust" and "påskmust".

- You like things in general to be "lagom".

- You have at one point, or more, during your childhood attempted to fabricate something that you learnt how to make from watching "Hajk".

- You love Kalles Caviar. Everyone else outside Scandanavia hates it.

- You don't mind waking up way too early during the first 24 days of December in order to watch 15 minutes of TV's annual Advent Calendar.

- You expect people to be drinking at least a bottle of vodka each, and think that's perfectly normal.

- Your ideal breakfast consists of a slice of bread with egg och kalles kaviar, and a big cup of O'boy.

- After having realized that someone is standing on your foot in the subway, you think that the best idea is to not say anything at all, or maybe cough or nod a little in order to attract the attention of the person standing on your foot.

- You secretly consider Sweden the best place on earth and that Swedes are the most intelligent and beautiful people in the world.

- You think that all things Astrid Lindgren ever wrote, sums up all the good things about being Swedish.

- You wake up with BIG hang-overs on the days after April 30th (Valborg) and December 13th (Lucia).

- You would rather stand up on the bus for an hour than bother the person who's handbag is currently occupying the last available seat.

- You look forward all year for August when you get to gather your friends, put on stupid paper hats, drink Vodka, sing and eat crayfish.

- You only consider hair on the verge of being "white", blond. Everything else is just very bright brown hair.

- Even though jumping into haybales is really gross you'd still do it and love it because "Bullerby Barnen" did it.

- You hate to 'lose face' in public, and will act like everyone else to prevent this from happening.

- You consider it tradition to get wasted and dance around a giant penis symbol stuck in the ground every summer.

- You consider it a sin to record Kalle Anka (Donald Duck) on the video at Christmas.

- You brag about the free healthcare and the free school system to every non-swede that you have a political conversation with.

- You feel bad if you're not outside on a sunny day.

- You find it completely normal, when going to a pre-party (förfest), that everyone has their own "Systembolaget"-bag in the fridge, and notoriously keep track of which liquor is their liquor.

- You don't consider going to Norway, Denmark or Finland as leaving Sweden.

/ hittat på bloggen: 

http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.90528

:)

 

 


Det var kul så länge det varade..

Nu är snön borta, det är bara någon isfläck kvar, och det är mörkare än någonsin. Men å andra sidan visste man ju att det skulle hända..  Kan ändå inte låta bli att längta till vintern och snön...

Är sugen som sjutton på godis och särskilt choklad just nu. Ska försöka låta bli, ta en kopp te istället ;)

 

Snö!!!

Vaknade idag och tittade ut - det snöade! Vita flingor som singlar ner från himlen och på marken ett vitt (om än tunt) täcke. Helt plötsligt känner jag en barnslig glädje! Första snön är alltid helt underbar!! Det känns så rent och fint allting - och blir så mycket ljusare. Jag hoppas att det får ligga kvar till ikväll, det vore väldigt fint att besöka kyrkogården med alla ljus och den vita snön...

Ska försöka hinna förbi kyrkogården i eftermiddag, innan jobbet. Helgerna blir lite avstyckade i och med att kvällarna går åt till jobba, men å andra sidan är jag ju ledig större delen av veckorna. Eller, ledig och ledig, jag ska ju plugga, men jag är hemma och styr min tid själv i alla fall..  Rätt lyxigt egentligen, men man vet inte alltid att uppskatta det..

Nu ska jag klä på mig och gå ut en promenad i snön - medan den är kvar!



Kaffeberoende?!

Nu sitter jag hemma och pluggar. Har fått tag i jättebra och relevant litteratur, så nu känns det som jag lär mig nåt också!! Enda problemet är att jag måste ju ge mig själv kaffepauser. Och så gör jag så himla gott kaffe, så jag dricker flera lattes om dagen (min variant- Monicalatte, måste upplevas!). Jag som klarade mig på kanske en i veckan förut! Håller nog på att byta mitt sockerbeoende mot kaffeberoende... känns hur som helst bättre för mig, kaffe sätter sig inte runt magen! Nej, nu ska jag gå och fixa lite kaffe och sätta mig och läsa igen ;)

/M

RSS 2.0