Då ska vi se...

Skrev  ett inlägg igår, som bara försvann när jag skulle skicka in det. Suck. Gör ett försök idag istället...

Jag har  nyss kommit hem efter  en 11-timmars arbetsdag. Är lite trött..  Men det har varit kul. Har haft hand om ett gäng på konferens i ett par dagar. De var nöjda. Väldigt nöjda. Jag fick en bukett tulpaner. Då blev jag nöjd :)

Kaiser har varit på hunddagis de här dagarna eftersom vi båda (jag och Martin alltså) har jobbat dagtid. Kaiser är också nöjd. Mycket kompisar :)



Ensam hemma

Jag sitter här och är gräsänka... Martin jobbar sent ikväll. Det är mycket jobb för honom nu, och lite kaotiskt.  Skulle vilja skämma bort honom lite...

I morgon ska Kaiser vara på hunddagis, jag ska jobba dag på Gästgivargatan med ett gäng. Ska bli kul, både för vovven och mig ;) Jag satsar på att hunden kommer att vara trött i morgon kväll.... 
Det ska bli skönt att jobba lite mer framöver, att få lite struktur på tillvaron, och även lite mer pengar;)

En rapport kommer framöver...



Alltså..

...jag är ju ingen sån där modebloggare, men jag måste få visa ett par klänningar...

image87
Jag tyckte att den här färgen var fullkomligt underbar!! Sen hur man skulle se ut i ett sånt fodral är en annan fråga..
(Calvin Klein)

image88
Och den här klänningsmodeller var helt fantastiskt! Tror tom. jag skulle kunna bära upp den ;) Vill ha...
(Micael Kors)

Goodmorning Goodmorning

Nu har jag inte hunnit skriva nåt under helgen, full fart var det här...

Plugg och promenader på fredagen, sen iväg och jobba. Mycket folk, löningshelg;)
Låång sovmorgon på lördagen. Ut med vovven och träna med pulkan och pulsa i djupsnön. Härligt!! och han var så duktig vovven! Kanske kan bli en draghund av honom till slut ;)
Hem och byta om, åka till jobbet. Helkväll, men det var riktigt roligt - kul att känna att man lär sig saker och börjar få lite koll...  Fortsatte helkvällen med lite vin och godsaker och Singstar med gänget uppe hos Runar. Länge sen sist - men vi sjöng riktigt fint hmm..harkel...host. Det blev i alla fall en bra kväll! 
Lite trött bara idag söndag, av nån anledning;)

Oh, just det! Jag har gjort en invägning igen. 74,8 kg, ett halvt kilo ner! Det går åt rätt håll... 

Vilket positivt inlägg det här blev! Men det hjälper att tänka positivt..
...då kan man nästan glömma bort envisa förkylningar, stress  och tids- och pengabrist! ;)

Life Saver

Sitter nu och pluggar för fullt. Det är en hårt och slitsamt arbete. Det är tur att jag har en bra kaffebryggare med färskmalet Zoegaskaffe (endast Zoegas Forza kan i viss mån konkurrera med Starbucks bönor) och min vackra Starbucksmugg! Den rymmer mycket kaffe, den håller varmt, den är skön att hålla i - och framförallt är den snygg - underbart röd! Det är en stor hjälp under tråkiga bokläsarpass!

image86
..och nej, jag kan fortfarande inte vända på bilderna av nån anledning...

Vaknar till snöstorm

Uppfattar lite yrvaket av att Martin säger att det snöar ute... mycket! Vad han då menar är att det är snöstorm. Verkligen snöstorm! Var så länge sen det var sist så man har nästan glömt bort hur det var, men ymnigt snöfall + hård blåst = snöstorm. 

Nu är jag en sån där konstig människa som tycker om de flesta sorters stormar, även snöstormar. Bara jag slipper vara ute och köra bil i dem. Så jag och Kaiser gick en runda, nästan dubbelvikta (nåja) och njöt av vädret. Sen gick vi in och njöt av frukost och varmt te. Nu börjar en intensiv studiedag!

P.S. Jag hade tänkt ta kort av snöstormen och lägga in så ni fick se, men konstaterade att det är väldigt svårt att ta kort på det. Särskilt med en kompaktkamera...



Duktig flicka

Nu har jag varit duktig! Har städat och sorterat papper, lagat mat och diskat, skrivit in en uppgift på datorn och dessutom tränat lite pilates! Tog det väldigt lugnt, men det var skönt att anstränga kroppen lite, känna musklerna jobba och sträcka ut.. 

image85

Tycker jag kan känna mig nöjd med dagsverket, så nu ska jag dricka te med min käre make och titta lite på tv, sen blir det sängen...

Natti natti

P.S. Det är inte jag på bilden, inte än....

Angenäm överraskning?!

Idag fick jag en spark i baken av verkligheten. Den kom i form av ett brev från CSN. De vill ha tillbaka sina pengar. 
Japp, nu är det dags att börja betala tillbaka 5 års studielån. Dags att ta sig upp ur det senaste årets slappa tillvaro och sätta lite fart.  Konstigt nog fungerar det lite som en peppning för mig, en påminnelse om att fortsättningen på livet finns där ute och väntar på mig..
Lekte med tanken att begära sänkt återbetalning, jag har ju inget fast jobb, men kom snabbt fram till att försöka betala fullt  i alla fall. Tjänar man mer än beräknat och har sänkt återbetalning åker man nämnligen på en smäll - betala av full summa, i en klump i slutet av året. Vi prövar så här och ser hur det går..
Så nu, mina damer och herrar, blir det att växla upp med både studier och jobb. Det känns bra!

Se Människan

image84
Detta är en otroligt vacker bild av Anton Corbijn.  Den visar hur vackra människor är, även om de är olika. Alla är vackra på sitt sätt (sen att det är två supermodeller på bilden är en parantes)

Vinter

Igår var jag ut på långpromenad med Kaiser för första gången på evigheter. Det var så skönt! Lätt snöfall, allt var täckt av pudersnö och vitt, vitt, vitt. Vi har måhända mörkt häruppe under hösten och vintern, men när ljuset väl kommer tillbaka blir det väldigt ljust. Vi gick strandpromenaden och jag insåg hur bra jag egentligen har det som kan gå ut så där mitt på dagen...

Vi gick en sväng idag också. Skönt, men på ett annat sätt. Det var klart ute och solen tittade till och med fram ett tag, men det blåste kallt. Men det känns att det vänder...
Åh, jag vill bli frisk fort nu så jag kan åka skidor, längtar verkligen efter det. Men jag får nog ge mig till tåls ett tag till, och bli ordenltigt kry först. Det får bli yoga och promenader så länge.. Det känns däremot annorlunda i kroppen. En energi som inte har funnits där på ett par månader. Det är så länge jag har varit sjuk nu. Förhoppningsvis är det över nu, jag kan se framåt och känna förhoppning och entusiasm för första gången på länge..

Känner mig mer peppad än någonsin att vara nyttig nu efter helgen i fjällen. Vi var 6 personer som gjorde slut på en liter (!) aioli.... bland annat... Det var gott, det var väldigt gott, men nu längtar jag efter nyttigheter och träning.
Ett stort TACK förresten alla ni som var med i stugan, det var en jätteskön helg. Lite för kort, som alltid, men väldigt trevlig!

(glömde så klart att ta kort, så ni får klara er utan bilder.. om inte nån vänlig själ mailar iväg ett par till mig ;)

Fjällen

Nu bär det av till fjällen. Bilen är packad, maten handlad, maken på språng och hunden vid dörren. Vi hörs efter helgen! Ha det så gott!! 

KRAM

image83
Bild från i somras, I stugan vid vattnet...

Produktiv dag

Idag har det, trots en rätt skakig start, varit en rätt produktiv dag..
Handla, Karin på besök, reda ut en del skatte och momsfrågor, ringa en del viktiga samtal, halka runt med hunden , storstäda, diska och göra dessert, hämta hunden, ha studiecirkel här ikväll, samt planera och samordna fjällresan  i morgon!

Nu sitter jag här med en kopp te och slappnar av, förvånad över hur mycket jag ju faktiskt kan hinna med när jag vill.

Improduktiv dag

Jag hade stora förhoppningar för den här dagen. Men det har inte blivit så mycket av det.. Har mest surfat runt på olika hemsidor och bloggar och försökt förstå mig på skatteregler. Så mycket klokare blev jag inte. Sen har jag inte gjort så mycket  mer. Det enda bra är att jag har fixat hunddagis åt Kaiser. Thats it!

Därför åker jag nu till Karin och dricker kaffe och snackar medans Martin fixar hennes dator. Lite mat skulle vi få också. Nya tag i morgon!!

BLT

image82
Dagens middag kommer från Bobban. En BLT-sandwich som från och med nu får vara min hamburgare. Både nyttigare och godare!
Här kommer receptet:
Ett grovt rågbröd, delas. 
Övre delen rostas i ugnen med en skiva cheddarost.
Majonäs breds på den undre halvan.
Sallad och tomatskivor på det.
Baconskivor steks och får rinna av på hushållspapper.
Ett ägg steks, vänds försiktigt så gulan är flytande.
Lägg ihop det och du har världens godaste macka!

(tack Bobban för detta)

Tulpaner


image81
Köpte krya-på-mig tulpaner åt mig själv häromdagen! Jättesnygga, och det var jag värd som uppmuntran tycker jag!

 

aah, söndag

Då var det söndag igen! 

Det var jätteskönt att få medicinen, men jag blev rätt däckad måste jag erkänna. Sov bort hela onsdagen... halva torsdagen med, tills de ringer från jobbet och säger att det är menyprovning. Raskt iväg till Bryggargatan. 

En menyprovning går till på så sätt att vi servitriser delar på, smakar, den nya menyn som ska serveras. Prövar även med viner till. Detta för att vi ska veta vad vi serverar och hur det smakar och kunna presentera det på ett bra sätt.Värdefullt, och  jättetrevligt!! :) Och jag måste erkänna att jag fuskade.... vi provsmakade ju även desserterna. Kunde bara inte låta bli, eller hur låter det med:
1) Choklad- och hallonmousse, hallonsorbet och hallonsås
2) Vaniljparfait med havtorn och lakritssås
3) Flamberad blåbärsbrulée, blåbärssorbet och blåbärsgodis 
Men det var ju bara kanske en matsked av varje eftersom vi delade, och dessutom för jobbets räkning, så det tycker jag var ok! 
(för hela den nya menyn, gå in på www.bryggargatan.se )

Jobbade på fredagen på Gäsgivargatan. Kändes lite knepigt att själv ha hand om ett sällskap när jag knappt hade nån röst, men det gick över förväntan. Som tur var hade jag även Niklas som kompanjon som kunde sköta snacket.. Gästerna var hur som helst väldigt nöjda, och då är jag det med!
Däremot tar det en evighet att städa! Fick åka tillbaka på lördagen och skura golvet uppe, som är lutat. Jag ska aldrig ha lutade golv hemma!! Två timmars skrubbande tog det att få fint!
Bryggargatan på kvällen. Riktigt roligt... känner att jag börjar få lite koll på restaurangen nu, även om det såklart finns mycket kvar att lära.
Åh, stod emot att bli bjuden på kladdkaka på kvällen! Det ni ;)

Sen blev det ju då söndag. Sovmorgon. Ut och busa i snön i Jävre med hunden. Packa undan julsakerna... och där är vi nu... funderar på att ta en tupplur. Helgens jobb känns ändå i min medikamentdopade kropp. Den vill vila. Så då gör jag det.

Hörs!

Länge leve privatvården!

Nu har jag ringt Läkarhuset Björnen. Fick en tid på en gång - åkte dit och kom hem med tre mediciner! 
Pencillin för infektionen, kortison för bihålorna och slemlösande för luftrören. Det är nåt annat än att "pröva en annan nässpray". 

Skönt att få medicin, och skönt att bli tagen på allvar!! På vårdcentralen får jag alltid intrycket att de tycker jag inte är nog sjuk och fånar mig. Kan inte hjälpa att fundera vad som hade hänt om jag sökt Björnen istället vid en del tidigare tillfällen....

En sak är säker. Jag tänker inte söka vårdcentralen annat än om jag inte har nåt annat val framöver! Nu blir det privatvården! Mycket trevligare, mycket bättre på att se till patienten och inte statistiken och mycket enklare att få komma fram. Precis som privattandvården!  Länge leve privatvården! ( men jag tycker om subventioneringen ;)


Vårdcentralen ringer tillbaka...

..." du kan ju pröva byta nässpray, det kan ju hjälpa". Sa den snälla sköterskan från vårdcentralen i luren när jag hade beklagat mig och förklarat att jag ville ha en tid för undersökning och helst medicin (syftade då på antibiotika). För en gångs skull stod jag på mig och sa att jag har haft det så här i princip sen i maj förra året och ville träffa en läkare. Då menade hon på att jag fick ringa tillbaka i morgon bitti för de hade inga tider (kan jag ju förstå iofs.) och att det var först till kvarn som gällde. Jaha. 

I morgon ringer jag läkarhuset Björnen. Där kanske man blir tagen på allvar och inte idiotförklarad när man ringer.



klagomuren

Nu är det dags att klaga lite känner jag. Inte så kul för er att läsa kanske, men då är det bara att hoppa över..

Vaknade idag och mådde skit. Tänkte att den här förkylningen måste börja ge sig snart, men nejdå, idag har jag ögoninflammation på ena ögat och otroligt ont i bihålorna. Lägg det ovanpå halsont, snuva och hosta så har du mitt nuvarande tillstånd.  Och jag måste vara i jobbskick på fredag! Känns avlägset just nu måste jag ju erkänna..
Jag har i alla fall kapitulerat och ringt vårdcentralen. Förhoppningsvis får jag komma dit och kolla upp det här i morgon, men mina senaste erfarenheter säger att de kan lika gärna, via telefon, råda mig att vänta ut det, dricka varmt och sova... Vi får väl se...

jaja, jag hoppas ni får en bra dag. Jag ska sitta i soffan under en filt och ignorera det stökiga hemmet - åtminstonde till i eftermiddag nån gång...



Om människor hade vingar...

... så skulle jag vilja ha sådana som på bilden. Ja, jag skulle väl inte ha något emot att ha den kroppen heller ;) Men jag tycker vingarna är så jättesnygga! Så nu vet ni vad ni kan ge mig i present...:P

image80

Vakna på fel sida?!

Det här var en dag som började helt fel. Vaknade av Martins väckarklocka, men han själv hade flyttat ut i vardagsrummet (han säger att jag snarkade - jag?!). Fick övergivenhetskänslor. Kunde ju visserligen ligga kvar i varma sängen medans han var tvungen att åka till jobbet, men med ett dunkande huvud och rinnande näsa var det inget större nöje. Hunden väcker mig igen innan nio. Står och gnäller vid min säng - "vi måste ut nu matte, nu, nu, nu!" Det brukar han aldrig göra så jag  slänger mig ur sängen och tänker att här är det panik. Nejdå, det är en löptik! Försöker tillrättavisa honom när han stannar och slickar på intressanta pölar på vägen, men med en whiskeyröst modell värre så lyssnar han inte på det örat. 

Nu, två koppar te med honung senare och en ganska gosig hund vid fötterna ser det ut som om den här dagen kanske ordnar upp sig. Ska försöka ta det lugnt och bli kvitt den här eländiga förkylningen! Det ska bara diskas sen ska jag sätta mig med skolböckerna  och en varm filt i soffan!



Storstrand nerbrunnet!

Fick idag under eftermiddagen veta att Storstrand brunnit i lördags natt. Vi var hemma, satt i vardagsrummet och märkte ingenting fast det bara låg 6-700 m härifrån..

Det känns sorgligt. Jag har många minnen från Storstrand, konfirmation, läger jag varit på och tillställningar jag ordnat. Man förväntar sig att något sådant alltid ska finnas kvar. Jag och Martin var och gick förbi där nu på eftermiddagen. Det var en veritabelt lämmeltåg av bilar och folk. Och i strålkastarljuset från bilarna så syntes det så tydligt att det verkligen inte är någonting kvar. Det brinner och glöder fortfarande i resterna, men det är bara betonggrunden kvar, om ens det! Hela platsen såg så tom ut! Ett stort, gapande hål där det har stått en vacker gammal träbyggnad. Och extra hemskt är det eftersom branden förmodligen var anlagd! Är det en pyroman som går lös så vad händer nästa gång?! Brinner ett hus med någon i?! Jag hoppas verkligen att de får fast den skyldige!!

image79
(Bild från omy.se )

http://www.omy.se/
http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=89297&cat=13&pageIndex=0&arkiv=False


Tappat rösten...

Jaha, så har jag redan fuskat med nyårslöftet. Men inte så mycket, och inte med godis! 
Igår jobbade jag igen, det var roligt och gick bra, men jag märkte hur rösten försvann mer och mer under kvällen. När vi slutade kunde jag med möda kraxa fram att jag var på väg hem till Martin i telefonen. Sen blev det en jobbig natt. Ingen röst, hosta och helt tät i näsan - och så upp och tvätta kl. 07.00!

Kom rätt snart fram till att jag inte kunde jobba idag. Tyvärr fick jag lämna återbud. Istället blev det en mycket lugn dag då min snälla make passade upp på mig... Grymt frustrerande att vara utan röst. Inte bara lite hes utan helt utan röst. Man vill aldrig säga så mycket som när man inte kan!

Hoppas det är bättre imorron, annars får jag fortsätta kommunicera med omvärlden så här, via datorn. Även med Martin ;) Var sin dator, sitter och chattar i samma rum ;)

Just det ja, fusket bestod i att jag har gjort mig en äggtoddy, för vitaminernas skull :)

image78

Nyårslöften

Nyår är tiden för nya tag, ändra sina vanor och börja ett nytt liv. Och varför inte, det passar väl lika bra som någon annan tid på året. Jag tror ceremonier är viktiga i livet, på nåt undermedvetet plan.

I alla fall, jag har avlagt två nyårslöften i år. Det ena är tillsammans med min man, och är väl relativt enkelt uppfyllt. Vi ska börja klättra mer, tillsammans. Det är så himla kul så det ska nog inte bli några problem.
Det andra är tillsammans med min svärmor. Vi ska avstå godis, kakor och andra onyttigheter fram till midsommar. Till alla ordmärkare ;) där ute vill jag förtydliga att detta inte gäller slaviskt, vissa undantag tillåts, men i stora drag är det det som gäller.  Detta i kombination med motion ska förhoppningsvis resultera i en viktnedgång, som vi ska fira genom att shoppa loss, antingen i Sthlm eller Helsingör. 
Tanken är att genom att göra det tillsammans ska det bli lättare, vi kan peppa varandra och gräla på varandra om vi fuskar. För att ytterligare göra det svårare att bryta så tänkte jag utlämna mig här på bloggen. Så var snälla med mig nu! 

Jag vägde mig innan julhelgen och landade på 75 kg. Alldeles för mycket, enligt BMI. Så nu blir det andra bullar. Två veckors GI-diet (enligt Bobbans recept) och sen följa min måltidsplan som jag fick för ett drygt år sedan (men inte följt).  Wish me luck!



Danmarksbilder

Här kommer några bilder från Möllers café i Danmark. Bättre sent  än aldrig..

image76
Tyvärr är jag inte så bra fotograf, så det här med ljuset och så kanske inte blev så bäst. Men det är i alla fall svärmor och svåger och kondisdisken i bakgrunden.

image77
Min älskade man poserar motvilligt...

Gott Nytt År!

Nu har jag sovit en lång natt hemma så nu kan jag skriva lite mer om vår vistelse i Sthlm och nyåret.

Jag och svärmor kom upp till Bromma en dag tidigare än killarna som tog bilen. Den extra dagen tillbringade jag, Ingeborg och Margaret (vår underbara värdinna) med shopping i city. Jättekul! Men också lite jobbigt, så vi tog en lång paus med fika på Waynes coffe. Det var härligt att sitta med en god latte och varm scones och titta på folk, särskilt när regnet började ösa ner ute.. :)
Bland annat hittade jag ett par höga byxor och en ny jacka på rea (bilder kommer sen när jag har dem på mig vid nåt tillfälle..). 

Till kvällen kom Martin, Urban och Kaiser upp, så då fick Lars Erik (vår underbara värd) lite sällskap (han ville inte följa och shoppa). Kaiser fick ett varmt mottagande, och lärde sig snabbt att lystra till ljudet av kylskåpsdörren (det kan ju vankas nån godsak). 

Nästa dag blev det lite mer shopping. Martin fick sig både ny jacka, skor och jeans. Sedan var vi less på shopping. Vi åkte hem och åt god mat och promenerade i omgivningen.  Det har blivit mycket god mat och dryck... underbart, men man blir ju lite bortskämd. Jo, på kvällen gick mitt enda par jeans sönder, så det blev en liten shopping även på nyårsafton, nödshopping. Hittade såklart även ett par blusar i silke med :D

Vi hade gruvat oss lite för nyårsafton eftersom hunden var rädd för raketer. Jag skriver var, för han verkar ha kommit över den rädslan. Han skötte det hela jättebra, låg under bordet och sov nästan hela tiden. Det enda han inte verkade tycka om var när vi gick ut och tittade på fyrverkeriet, och lämnade honom inne. Så snart vi alla var inne igen och tittade på fyrverkeriet genom fönsterna så var allt lugnt. Men jag går händelserna i förväg. Vi inledde kvällen med god dricka, fondue (fåndy) och tillbehör. Även Kaiser fick godsaker, de sista köttbitarna. Sen blev det champagne och ett maffigt fyrverkeri till nyår på skansen.  Bilder kommer sen när de leverats från svärfar. 

Nyårsdagen blev lugn, sovmorgon och promenader och tyvärr packning inför resan. Skönt ändå att åka på kvällen så att man fick en hel dag innan vi satte oss på tåget hem. Det har varit en jättehärlig nyårshelg!!


Hemma igen

Nu är vi hemma efter nästan två underbara veckor på resande fot. Ganska skönt ändå att komma hem. Tågresan var lång och fick en strulig start. När vi klev på i Sthlm så var vi felbokade - på en icke-djurplats! Fast vi hade ringt in och bokat för att få just djurplats.. Vi fick sitta i korridoren med hunden fram till Uppsala, då de serviceinriktade tågvärdarna fixade plats åt oss i djurkupé. Det var riktigt skönt att äntligen få sitta i lugn och ro - och man träffar många intressanta människor och hundar. Blev inte många timmars sömn däremot, så vi är rätt spaka ikväll..

Vill bara passa på att tacka våra värdar i Sthlm för en underbar vistelse! 
Mer uppdateringar och bilder kommer i morron..

Gonatt

RSS 2.0