Irlandsbilder

Då ska vi se!
Ska försöka lägga upp lite bilder från vår vistelse på Irland med tillhörande bildtext.

image20
Bargatan "Temple Bar" i regnet och nattmörkret. Mycket pubar och mycket gott öl :)

image21
Min första Guiness i ursprungslandet (det kommer flera)..

image22
Smakar olagrad Guiness på "Guiness Warehouse" - Irlands främsta besöksmål. Smakade sisådär, lite beskt.

image23
Högst upp fanns en bar med 360° utsikt över Dublin. Här blev man bjuden på .... en Guiness!!

image24
Mina söta föräldrar uppe i baren. Pappa firade sin födelsedag på Irland.

image25
Vi var på en guidad tur längst med kusten och bergen runt Dublin. Helt underbar tur! Vi åkte med "Daytours Unplugged" i en liten (20 pers) luftkonditionerad buss, och hade världens härligaste guide - Damien. Ska ni till Dublin rekommenderas det definitivt!

Visste ni förresten att man kan bada året runt på Irland (om man är modig alltså) och att Irland har världens bästa surfing?!

image26
Damien- vår guide, i full färd med en av sina historier.

image27
Rätt fint va?! Och inte så olikt Sverige faktiskt... Här utsikt över dalgången där Jamesons (whiskey) residens ligger.

image28
"Worlds Largest Pint" - svart sjö tack vare myrvatten, sanden som skummet på toppen, och hela dalen, inklusive lyxigt hus ägs av Guinessfamiljen. Sanden är faktiskt importerad från Kalifornien för det är förbjudet att ta sand från Irlands sträder.

image29
Glendaloch - känner ni igen sjön kan det bero på att ni har sett filmen "Excalibur" och att det var från den här sjön som svärdet kom (eller var det kastades i....). Många filmer är inspelade i närheten, inklusive Braveheart och King Arthur. Irland har nämnligen bara 12.5 % företagsskatt...

Fler bilder kommer när jag har fått tillgång till mammas bilder med. Hon är flitigare på att ta kort...

Suck

Tungt tungt tungt. Varför är det alltid så att när man känner att man får näsan ovanför vattenytan, livet är gott och man är redo att ta tag i livet, så kommer det en smäll som får en ner på knäna igen. Det är strängt att vara student utan inkomst, att leva på andra och inte kunna unna sig saker. Men det är extra jobbigt att se att den man lever på mår dåligt med, att den inte kan unna sig saker och göra det den vill, och veta att det är mitt fel. Och låt mig säga så här - det blir inte direkt lättare att skriva och vara kreativ när det känns som om man har ett intensivt lågtryck över huvudet! Och så förstärks den onda spiralen....

Irland

Nu har det hunnit hända mycket... men jag får väl ta det som ursäkt för att jag inte har skrivit på ett tag...

Vi har varit till Irland- Dublin närmare bestämt över en lång-weekend. Det var jättehärligt. Jag tycker verkligen om Irland... Tänkte lägga in lite bilder och skriva vad vi har varit med om, men det kommer sen..

Sen har vi varit i stugan tillsammans men några goda vänner över helgen. Jätteskönt - och gott! Surströmmingsfest på lördagen, med alla tillbehör!! Tyvärr finns inga bilder, men en närmare redogörelse kommer sen!

Nu är vi hemma för att packa om, hämta mer mat och åka till veterinären med Kaiser (han skar sig på tassen i går kväll). Sen ska vi hämta Niklas på Kallax imorron och åka upp till fjällen igen! Jag ska försöka få lite skoljobb gjort medans bröderna fiskar.

Ha det så gott!

"Jag är den jag är"

Har ju hållit på med yoga till och från i ett par år nu. Jag vet att  det är nyttigt för mig och mina stela muskler, ändå är det svårt att ta sig tid ibland...för det mesta. Men nu tänkte jag ta ett ryck - för det är nämnligen oslagbart för att stressa ner och koppla bort tankarna som snurrar. Plus att man får en grym stretching/styrketräning.

I alla fall, läste i en bok idag om yoga. Det står mycket som jag inte tillämpar, om energier och sånt (vilket iofs kan vara de gamla indiernas förklaring på nervbanor m.m), men det som fångade min uppmärksamhet var det som stod om andningen. Andningen är väldigt viktig i yoga, dels för att fysiskt kunna utföra övningarna på bästa sätt, men även för koncentrationen. Den djupa, lugna andning som man ska försöka behålla (tänk avslappnat, sova-andas) står för "jag är den jag är".  
Varje gång jag andas, koncentrerar mig på övningen och försöker slappna av så förstärker jag alltså att jag är den jag är. Kanske låter självklart, men för mig var det nått nytt. Att bara låta sig landa i situationen, att jag är den jag är, just nu, just här. Det är nåt jag ska träna på!!

Jobbångest

Ibland undrar jag om man inte kan tillåta sig själv att må bra?! 
Just när saker och ting börjar lösa sig, då börjar jag oroa mig för framtiden. Hur ska jag få pengar i höst? Måste söka jobb! Finns det några jobb? Tänk om jag inte får nåt jobb? Jag kan ju bara säga att inte hjälper det direkt koncentrationen för D-arbetet!!

Nu är det i alla fall dags att få ändan ur vagnen, söka nåt jobb (om inte annat för att lära sig) och sen försöka skjuta de tankarna och sidan och göra ett så gott arbete som det går med skolan. Så att jag sen kan söka jobb på allvar!

(och förhoppningsvis hjälper mina närstående mig med pepp, istället för att dra ner mig, jag är väldigt lättneddragen just nu)

Fantastiskt!

http://www.expressen.se/nyheter/1.786024/operation-revansch

(se you-tube-länken längst ner)
I say no more!!

Skinn på näsan

Jag tror definitivt det är dags att bli tuffare, skaffa sig lite skinn på näsan!
Jag har gått ett tag och upplevt att det är ingen som vill eller ids sätta sig in i hur jag har det, vad min situation är och hur jag upplever saker och ting. I och för sig ska man kanske inte förvänta sig det. Var och en har fullt upp med sitt. Och jag har mest gått och låtit saker bero. Men det är dags att bli tuffare, ta tag i saker. Och även om jag uppskattar en ärlig åsikt, så försök inte tala om hur jag ska göra saker eller leva mitt liv! Människor är bra på att tycka, särskilt när de inte har hela bilden, och jag är ännu bättre på att tolka in saker - vare sig de finns där eller inte. Men nu får det vara nog. Nu ska jag sträva efter att bara ta saker för vad de är - så vill ni mig nåt, säg det rakt ut! Och det är inte säkert att jag lyssnar på era åsikter, för nu äntligen har jag fått kraft och energi nog att väcka min egen vilja och envishet. Och jag är säker på att mina föräldrar kan skriva under på att den är inte att leka med!!

Hungrig

Måste bara visa en bild som gör mig riktigt hungrig nu så här i lunchtider. Nån som har lust att svänga ihop en sån här åt mig?! ;)

image16
Tyvärr tycks jag inte kunna vända på bilderna... kanske måste skaffa mig ett bildbehandlingsprogram...

Hösten

... och för mig är det inget dåligt. Hösten är nog min favoritårstid! Så även om vi har haft en usel sommar (typiskt när jag inte jobbar för förstå gången på evigheter) så känns det som om jag vaknar till nu när det är en annan känsla i luften. Därmed inte sagt att det behöver ta slut på varma, soliga dagar riktigt än..

Jag har surfat runt på lite bloggar nu på förmiddagen och insåg att det kanske var dags att uppdatera min egen. Ska försöka skriva lite mer regelbundet framöver. Kan inte lova att det blir så spännande läsning dock ;)

I helgen lämnade jag och Martin Piteå och PDOL. Istället for vi upp längst Silvervägen mot norska gränsen. Sedan vandrade vi över fjället mot en sjö som heter Jurun (nånting). En lagom tur - 16 km tur och retur. Det var en väl utmärkt och väl bevandrad led. Jag som är rädd för björnar tyckte att det var tur att det var fler personer ute på fjället.
Själva Jurun var jättefint! En räcka med sjöar och forsar där vattnet var alldeles turkosblått. Som Medelhavet, fast betydligt kallare!! Där åt vi i alla fall lunch och sen vandrade vi tillbaka. Vi slog upp tältet brevid en liten sjö - och precis i den vevan så öppnades himlens portar och det började ösregna. Sedan regnade det i 12 timmar - oavbrutet!! och stormade! Mysigt att ligga i tältet visserligen - men man har ju inte direkt mycket att göra! Som tur var klarnade det upp och vi fick se solen lagom tills vi skulle packa ihop och gå hem.
Grym träning blev det dessutom - ont i benen och nästan 1 kg minus!

image18

image19

RSS 2.0