Bloggpaus

Det är mycket nu. Det är nystartat företag, det är jobb, det är flytt och det är D-arbete och skola, dessutom träning, hushållsarbete, hund m.m. 
Som ni har märkt blir bloggen lite lidande. Därför har jag nu bestämt mig för att ta en sk. "bloggpaus" tills det lugnar sig lite! Återkommer inom en förhoppningsvis inte alltför avlägsen framtid.

Tills dess - ta hand om er!

Första passet avklarat

Vilken härlig dag det var idag! 
Solen sken, varm och skönt (vi utesluter slasket och leran som blev), en lång morgonpromenad och sen någorlunda effektiv pluggardag!  
Framåt eftermiddagen gav jag mig ut på första passet enligt mitt nya upplägg. Var lite nervös innan faktiskt. Vet inte riktigt varför, kanske för att det innehöll löpning och inte bara jogg. Hur som helst, det gick bra... hade kanske lite sämre kondis än jag trodde, men det är ju för att fixa det som jag tränar.. Vi blev hemskt leriga, både jag och hunden - så när vi hämtat Martin efter jobbet blev det dammsugning  - igen! Den här tiden på året är ingen höjdare för hundägare, inte vad gäller städning i alla fall..

Nu, duschen!

Träningsupplägg

ikväll var jag med Elin på Pilates Boll. Himla kul, man känner sig som barn på nytt, om än ett väldigt otränat barn. Jag kommer att ha ont i morgon! 

Jag fick hur som helst inspiration att ta tag i det här med träningen lite mer strukturerat. Så nu kommer jag att följa ett löparupplägg från senaste Fitness Magazine. Första 6 v. ägnas åt att bygga upp och springa 5km, nästa 10 v. ägnas åt 10km och till sist 16 v. åt halvmaran (21km). Jag planerar att stanna på 10 km, i alla fall i sommar. Det jag tyckte om med detta var dels att det bygger på intervaller i träningen, med omväxlande jogg och löpning. Perfekt för mig som annars har en tendens att jogga hela distansen. Dessutom tyckte jag om att det är inlagt viloveckor mellan de olika distanshöjningarna. Lätt att glömma att kroppen måste få återhämta sig också!
Träningen bygger på 3 pass/vecka och jag tänkte försöka köra tisdag, torsdag och söndag, men vara flexibel pga. jobb och annat. 
Tanken är även att jag ska lägga in ett par styrketräningspass (hemmavid) och yoga i veckan också. Vi får se hur det går - men det är min målsättning. 

Nu är det dags att må bättre och känna sig mer bekväm med sig själv!!

Livstecken

Det var en tuff vecka. Mycket saker som måste göras, många möten och allmän stress. Men det gick bra, över förväntan faktiskt!
Jag har jobbat fre-lör, men det har varit roligt. Lärt mig mycket!  Sen hade jag och Martin en mysmorgon och gick sen på stan med Kaiser på lördagen. Söndagen tillbringades med skogsutflykt och sen lagade vi gemensamt gulash och nybakat bröd. 
Så nu sitter jag här med ett glas brandy och pluggar viner. Sämre kan man ha det!

kram

träning

Har tränat idag. Joggade 30 min. Eller, lunkade snarare. Men jag var ute och rörde på mig. Det var ljust ute och det var skönt. Det är det viktigaste. Jag är igång....

Länge sen sist...

Det har varit segt på bloggfronten nu ett tag. Känner mig lite off - frånvarande. Kanske en sån där vårdepression. Jag vet att jag har fått sånt förut, det är som att kroppen inte riktigt hänger med i det ökade ljuset och energin. Förhoppningsvis ska det ge med sig snart. För det har som bieffekt att jag inte ids äta riktig mat, hemfaller åt snabbmat och godis och läsk. Och det syns på vågen! Dags att ta tag i det nu efter några veckors frossande..
I morgon är det en ny dag, och nya tag!

Paris!

Morgonen efter denna brakfest tog vi ett besök på nämnda Törnrosaslott, sen begav vi oss mot Paris. Damen i GPS en ledde oss för en gångs skull smärtfritt till vår destination. En eloge till våra bilförare dock - Paris är fullt jämförbart med LA gällande trafiksituationen...

Vi bodde på ett litet, mysigt hotell (med en övernitisk nattvakt!) nära Eifeltornet. Till detta torn styrde vi vår kosa på en liten promenad. Det är stort! Vi råkade ut för ett plötsligt regnväder, men det var trots det en skön sightseeing. Våren hade kommit till Paris. 

image108

Tog en liten sväng till Trocadero också, för att titta på utsikten, innan det var dags att gå hem igen (och byta skor) för middag och utekväll.

Se, jag var med här också!

Till middagen prövade jag konfiterad anka. Gott, men ändå godare var tartaren (råbiffen) som jag smakade av Sarah. En riktig fullträff! Till dessert åt jag den godaste glass jag tror jag har äit i mitt liv - och det vill inte säga lite! Kaffeglass med hasselnötskräm och grädde...mmmm....

Betalningsdags efter middagen...

Sen fortsatte kvällen med drink på uteservering, sen drink på inneservering, sen med en promenad till Eiffeltornet osv. osv. En mycket trevlig kväll!
  
Drinken på uteserveringen och Eiffeltornet by night.

Nästa morgon efter frukost på ett café var det tyvärr dags att åka hem. Och nu är det dags för mig att åka till jobbet!
......


Frankrike del II

Då ska vi se.... då var det dags för fest! Det är en upplevelse som är svår att klä i ord, så jag får försöka ge lite glimtar av kvällen istället. Började med vinprovning i en enorm källare - skulle hellre kalla det grottsystem. 250 000 flaskor vin (+tunnor) förvarades där om jag inte minns fel. Vår värd var en gemytlig och glad (aningens berusad) man i sina bästa år. Iklädd smutsiga jeans, stövlar och stickad tröja. Han envisades med att uppfodrande prata med oss på franska och skratta gott. Det var bara att skratta med.... härlig typ!  Så, där i hans stora vinkällare provade vi det ena goda vinet efter det andra - och det här är inte en man som tar lätt på att man spottar, så det var bara att dricka på! Efter en 10 glas sisådär gick vi vidare till festlokalen - en vinkällare! 


Vinstockar så långt ögat kan se...

I denna nya lokal var det gott småplock, lokala specialiteter och mera gott vin! Detta följdes av entrecote grillad över öppen eld (på det franska sättet, dvs. lätt brynt) med vita bönor och sallad. Till detta ett vin från -78, jubilarens årgång. Lite allsång till Euskefeurat - akustiken var fantastisk i grottan - en ipod med högtalare lät som en gömd orkester, lite annan skön musik - rysningar!! Kanske det bästa minnet av resan?!

image106
långbordet i vinkällaren. Boergeuil-mannen närmast kameran till vänster, två Magnum-flaskor -78 i mitten och den gigantiska eldstaden längst bort. Den eldades med gamla vinstockar!

Sen blev det camembert - nergrävd i glöden tills den var mjuk och krämig, tillsammans med ett vin från -85, kvällens höjdare! Sen fortsatte kvällen i god ordning med bla. vin, dans, överbryggande av språkbarriärer och mer vin!


bevis på att jag också var med....

To be continued....



Frankrike del I

Då ska vi se! Då kan jag äntligen lämna en rapport från resan till Frankrike. Får bli den först, i lite omvänd ordning, före rapporten från påsken - jag har inte tillgång till de bilderna. 

Vi började resan med att en ispropp gjorde toaletten obrukbar på planet ner till sthlm. Sen fick vi byta plan när vi skulle till Paris - problem med noshjulet! Väl i Paris tog det en dryg timme att få tag i hyrbilarna med tillhörande GPS. Men efter den något knackiga starten gick det fint! 

Vi åkte till en stad som hette Tours, ca 2 timmar söder om Paris. Där sov vi på ett mysigt hotell, dvs. jag sov (magkatarr som stoppade mig) och de andra gick ut på puben;)

utsikt från rummet

Dagen efter inleddes med en tur till slottet Chinonceau - Frankrikes näst mest besökta slott efter Versailles. Jätteläckert slott som låg på brospann ute i floden. 

Till detta slott hörde en fantastisk trädgård, där träd och växter precis börjat knoppas, fåglarna kvittrade som galningar osv. osv. 

Inne i slottet fanns fantastiska blomsteruppsättningar och levande brasor brann i de gigantiska öppna spisarna - där behövdes det inte huggas - in med ett helt träd bara!

Nåväl, sen åkte vi till dagens första vinprovning. En helt ny upplevelse för mig. In på vinproducentens gård, förbi bostadshuset, ner i en vinkällare. Och sen, fantastiska viner, många viner. Och det känns faktiskt skillnad när man jämför vinerna med varandra, så tätt inpå varandra. Jag har lärt mig mycket! Mycket mer än vad jag faktiskt trodde att jag gjorde när jag var där.Tyvärr blev jag så extatisk att jag glömde att ta kort efter den första vingården. Så ni får tro mig när jag säger att det var bra. 
Två vinprovningar blev det den dagen, och två nästa dag (+ en fest, kommer till den). Måste säga att vår guide gjort ett bra jobb med att plocka ihop ställen, inte två var likadana. Men alla hade goda viner. 

från den första vinprovningen i den första källaren

Efter god dryck åkte vi till ett ställe jag tror kallades Ussé. Där bodde vi på ett charmigt litet värdshus brevid ett sagoslott. Bokstavligt talat. Det var på/om detta slott "Törnrosa" skrevs. 
  
Törnrosaslottet och en bild av pärlhyacinter i dikeskanten

Där (på det mysiga lilla värdshuset) hade vi en trevlig kväll som jag tyvärr cencurerar bilderna från, eftersom vi alla såg lite lustiga ut.. säkert på grund av blixten ;)

Dagen efter åkte vi på en byamarknad i en närliggande liten stad. Jag köpte lite god honung, vi köpte färsk sparris och ostron att äta till lunch och annat smått och gott. Kan meddela att både färsk sparris och ostron var en höjdare!
  
Runar framför ostronen och Sarah i folkvimlet

Nya vinprovningar, och sen.... Jon Oscars fest hos Boergeuil-mannen. (med reservation för stavningen)
Den är värt sitt egen inlägg.... kommer strax!



Test

Blogg. se har bytt servrar, så all bloggverksamhet har legat nere ett par dygn. Testar nu om det funkar igen...

RSS 2.0