Träning

Ikväll var då första ordentliga träningspasset på länge avklarat :) Det blev längdskidor - med hund - 7,5 km!! Martin följde också med och gjorde debut på längdskidor. Han åkte 5 km!! Jag är imponerad och stolt... och det blev bara nån liiiiten vurpa, annars var det skate hela vägen! Duktigt älskling :)
Är stolt över mig själv med, 7,5 km... nu är milen inom räckhåll. Med tanke på hur mycket (??) skidor jag har åkt i vinter är det inte illa. Är inte lika stolt över hunden. Han har fortfarande inte fattat att han ska dra. Enda gången det blev fart på honom var när vi skulle köra om husse, annars var det att lunka vid sidan av och titta på vad matte gjorde. Lite frustrerande. Jaja, han fick ju motion i alla fall...
Nu är vi trötta och nöjda här. Blir en dusch och sen krypa i säng med nån bra läsning.... 

Sammanfattning: en bra dag. Pluggat och känner att jag äntligen kommer framåt med mitt arbete. Tränat och motionerat hunden samtidigt, och ett par långpromenader. Lite minus att det blev hamburgare till middag och att jag ätit godis till mellanmål, men på det stora hela en bra dag. 

Slappa dagar

I söndags var det en riktigt slapp dag. Det tycker jag inte riktigt om. Det var skönt, visst. Men jag har en förmåga att deka ner mig fullständigt när jag ska slappa. Äter onyttigt, i stora mängder, orkar inte göra någonting vettigt alls, inte ens gå ut i solen. Ligger bara på soffan och slappar och vill sova...
Nej, då är det bättre att ta sig ut och promenera, fixa grejjer och sen slappna av och känna att man förtjänar det!
Nu blev det fixat i alla fall i söndags. Vid 15-tiden tog jag mig äntligen ur soffan och då blev det storstädning, diskning och matlagning. Inte så dumt till slut i alla fall... men, nästa slappardag gör jag det gärna annorlunda!

image92
Längst med vår morgonrunda. Bilden tagen förra veckan efter snöfall.

Förslag

Jag tänkte be er om hjälp. Efter ett par misslyckade duster med Bolagsverket så önskar jag hjälp med att komma på ett företagsnamn till min nystartade firma. De är rätt kinkiga, Bolagsverket, de jämför varumärken över hela Europa. Förslag jag redan prövat är "The Storyteller" och " Living Edge" . Så, kör gärna på..... ;)


EDIT: Kanske ska berätta vad min firma ska syssla med. Upplevelseproduktion - naturligtvis - konceptutveckling, marknadsföring, storytelling... along those lines... :)

Sommar.....

Är så vansinnigt sugen på att börja klättra. Längtar efter en liten livsstilsförändring, eller, har ju redan påbörjat förändringen, men ibland tar det längre tid att förändra omständigheterna än man skulle önska! I alla fall, sitter inne framför tvn (livsstilsförändring, visst!) och återhämtar mig efter Kåbdalisresan. Det var väldigt kul, rapport kommer senare! Och här sitter jag och längtar efter sommaren! Längtar efter värme och klättra på solvarma klippor (vi tänker bort mygg och getingar nu, ok? ), kunna springa ute i naturen och sola och bada.. Älskar vårvintern och skidåkning och skoter och ligga i en snögrotta och mysa....men... just nu längtar jag till sommaren. 

Lite kan det ju bero på vad jag hoppas ha åstadkommit till sommaren. Jag hoppas vara klar med skolan, vara färdigutbildad, ha min magisterexamen! Jag hoppas kunna koncentera mig på jobb och kanske rentav lite socialt liv, träna, umgås, gå på stan, utan dåligt samvete :)
Jag längtar till sommaren!!

image4

Kåbdalis

En fruktansvärt stressig dag igår. Inte för att jag hade så mycket på programmet, men lyckades ändå se till att det blev ont om tid. Jobbet gick i alla fall bra, väldigt bra, och det var kul! Kvällar som igår gör det definitivt roligt att jobba!!

Idag är det bara att slänga ihop lite packning och äta lite frukost, för sen bär det av till Kåbdalis! Med jobbet - de har hyrt stuga och bjuder på festmiddag ikväll. Så nu blir det skidåkning, god mat och dryck i några dagar :)

Vi hörs när jag kommer hem igen!

KRAM

Status

Glad överraskning idag! Vikten ligger på 72,7 kg = -2,8 kg! Yey! Trots pizza och godis igår... Hoppas att det fortsätter så här.... får försöka att inte fuska för mycket och hålla igång med träningen. 

Bara hoppas att resten av dagen fortsätter lika bra.  På programmet står studieträff om en halvtimma och jobb ikväll.

Ha en bra dag!


Valentines

Så var det Alla hjärtans dag då. Inte en dag som vi tänkte göra så mycket väsen av, vi är alldeles för trötta. Både jag och Martin har jobbat hela dagen och vi har en uppspelt hund som har varit ensam hemma. Men lite extra mys har vi slagit till med. Pizza från Äljest - Piteås godaste pizza! - och en fin bakelse efteråt som Martin överraskade med. Sen ett glas mousserande och en liten chokladbit! 
Har kommit på att allt sånt här blir mycket godare om man bara unnar sig ibland - så här gott har det inte smakat på väldigt länge!

image90
Den fina bakelsen/prinsesstårtan. Lagom för två. (ursäkta bildkvaliteten - mobilkamera)

image91
Mitt bubbel! I bakgrunden syns chokladen - och så ser man ju en bit av vårt nya vardagsrumsbord!

Till alla mina nära och kära vill jag bara skänka en extra tanke och en stor KRAM!!

Godissug

Jag trodde jag hade kommit över det värsta godissuget, men tji fick jag. Igår var en fruktansvärd dag - grinig och trött hela dagen - och med ett fruktansvärt sug efter godis. Tur att vi hade studieträff så de andra höll i mig! På vägen hem hade jag plockat fram plånboken för att köpa godis, men svängde in hemma istället och trampade runt här i frustration! Att det ska vara så illa, att det ska sitta så djupt, det där begäret! Känner mig stolt att jag stod emot i alla fall!!

Även om det inte finns några vetenskapliga belägg för att socker kan var ett beroende, så känner jag det väldigt verkligt! Men jag ska vinna, och så småningom kunna unna mig i lagom mängder ;)



Sköna Söndag

Tror det fanns ett tv-program som hette så när jag var liten, har nåt vagt minne av det... 
I alla fall, i dag har det varit en sån skön söndag. Långfrukost, lite mys och så promenad med en av Martins kollegor som gärna vill låna hunden och gå med ibland. Det gick jättebra, så det får hon gärna göra. Då kan jag och Martin passa på att göra annat, tex. åka skidor eller klättra. :)

Sen fick jag massage av duktiga Malin. Underbart - och välbehövligt! Har haft väldigt ont i ryggen ett tag och det var skönt att trycka ut lite knutor och så... Lyx!! Är det nåt jag önskar att jag kunde göra oftare så är det det!
image89

Nu sitter vi och tittar på "Black Snake Moan".  Belöning efter monsterdisken från helgen som nu är fixad!

Telisar

Ny premiär idag. För telemark. Det var säkert två år sedan sist och jag var i ärlighetens namn lite nervös för hur det skulle gå. Måste säga att det gick över förväntan. När jag väl hade justerat pjäxorna så att jag inte fick kramp i fötterna så var det otroligt härligt! Vädret var väl inte det bästa men vad gör väl det?! Kroppen kom ihåg hur man gjorde. Jag hade glömt bort hur skönt det är att åka, hur det känns när man får till svängarna och frihetskänslan. Vi åkte i ett par timmar, sen väntade jag vid värmestugan och såg på när Martin åkte några extra åk. Han ser så lycklig ut när han åker - och han är så otroligt duktig!! En fröjd bara att titta på ;)

Nu är vi hemkomna, stretchade och ska äta hamburgare. Tyckte att det var passande :)

God morgon!

I morse var sängen väldigt skön. Det blev att snooza några gånger för mycket ;) 
Men sen ordnade det upp sig, åkte 5 km skidor med hunden på Grisberget. Han har fortfarande inte fattat det här med att han ska dra mig, men han sprang i alla fall före och verkade ha kul. Däremot erkänner jag att fick stanna och vila ett par gånger.. 

Nu blir det studieträff hos Karin och sen till jobbet. Känns faktiskt bra. Sen är jag ledig på lördag :) Känns bra!



Fusk igen!

Nu har jag åkt dit igen! Två gånger idag har jag blivit bjuden på gofika, och jag kan inte tacka nej, inte än. Man vill ju inte verka oartig. Fast egentligen är det ju inte så svårt. "Nej tack. Det är bra för mig". Måste öva på det där...

I och för sig hade jag gått ner igen när jag vägde mig, 73, 5, nästan -2 kg. Men det lär ju inte hålla i sig om jag fikar på så här. En gång är ingen fara, det kan man ju unna sig ibland, men två gånger på några dagar, det börjar bli en vana. Och jag mådde rent dåligt efteråt. Inte psykiskt, men fysiskt. Sockeröverdos - trodde väl aldrig att jag kunde få nåt sånt!

Nej, nya friska tag i morgon. Och så är det ingen som bjuder mig på fika, hör ni det! ;)



Dagens Träning

Har idag varit på premiärtur med skidorna. I februari! Men jag får skylla på att jag jobbade så mycket i december och sen varit sjuk hela januari...  Det var kul, men fy sjutton vilken dålig kondis jag har. 2, 5 km orkade jag !! Får se till att jobba på det där... Till nästa gång ska jag se till att valla skidorna med, så det blir bättre glid ;)

Nu blir det lite pilates framför tvn, och sen sängen, via duschen..

natti natti..

France

Nu är biljetterna bokade, så nu kan jag berätta om resan som är på g... Det blir Frankrike 23-27 mars!

Vi ska åka ner för att fira chefens födelsedag på en vinkällare hos en av våra leverantörer, och passa på med lite vinprovning och sånt längst vägen! Känns hur kul som helst, en chans man kanske inte får så ofta.
Lite tråkigt är det att jag missar sista dagen av svågern och medföljandes besök, men det får jag lov att ta. Detta är som sagt inte ett erbjudande man får så många gånger. Får kompensera dem på nåt sätt en annan gång. En lyxmiddag kanske?! ;)

Lovar att rapportera senare! :D



Jag har fuskat!

Har varit ett par hektiska plugg-dagar nu faktiskt. En förvånansvärt effektiv studieträff igår och handledning och studieträff idag. Har faktiskt fått mer gjort på de här dagarna än på ett par veckor innan! 
Handledningen idag var jättebra - bara att veta hur jag ska lägga upp studierna framöver, och vad mitt mål och syfte skall vara är så skönt. Nu vill det bara till att uppfylla det också ;)

Igår var jag i Jävre på möte. Det är skönt att komma ner dit. Träffa härliga människor, prata lite och förhoppningsvis göra nåt bra. Känns som om det kan finnas en del på gång där framöver med....

Från det ena till det andra. Jag har en bra och en dålig nyhet. Den bra nyheten är att jag har gått ner 1 kg. Är nu på 74,2 kg. Den dåliga nyheten är att jag har fuskat idag. Jag har ätit en semla, eller, en och en halv till och med. Känns dock inte så farligt. Vissa saker är nyttiga för själen! Men nu blir det nya tag... eller hur svärmor?!

Kram

Sunday Times

Vissa dagar ska man inte blogga. Igår var en sådan dag, så jag lät bli! Det var en dag som verkligen utmanade min nyvunna positiva sida. Stressigt och jobbigt på dagen, ont i huvud och axlar, en riktigt dålig dag på jobbet osv. Kände mig off och bakis - trots att jag inte hade haft nöjet att dricka något!  Men ska man försöka se några ljusglimtar var det väl att vi köpte nytt vardagsrumsbord och klockradio på ÖB, att det var skönt väder och vi hann gå en promenad med vovven och att jobbkvällen i alla fall avslutades på trevligt sätt! Och att jag fick krypa ner brevid Martin och gosa när jag kom hem vid 01-snåret...

Idag har det varit en mycket bättre dag. Tom. storstädningen kändes bra, och besök på Claes Olsson (nåja, jag smet iväg efter ett tag). Söndagar är som vår enda dag att rå om varandra helt, så Martin och jag ska baka egen pizza och se en rysare ("Från andra sidan") vid vårt nya soffbord. Vi har varit ut en sväng och tränat hunden med pulka så man är behagligt trött i kroppen. Dags att ladda inför nya veckan, då jag bland annat har handledning (!!)

Ha en skön söndagkväll!!

Resedrömmar

De senaste dagarna har reslusten vaknat till liv ordentligt. Jag är så sugen på att åka iväg till ett exotiskt, gärna varmt och soligt land. Att få se andra saker. Lite krydda. Tyvärr är inte Martin så sugen på att åka på solsemester. Jag skulle gärna åka på träningsresa, Portugal har fina sådana, men även Kanarieöarna. Men det kostar pengar. Så vi får se.. Drömma kan man alltid. Och nu verkar det ändå finnas en liten chans att komma iväg på en liten resa... ;)

Dagens rapport

Läste Elins blogg nu på morgonen, om hur saker och ting ordnar upp sig. Det fick mig att tänka till. Inte så att jag på långa vägar har haft det lika tufft som henne, men vi har ändå haft en liknande situation. Dåligt med pengar, extrajobb och dåligt samvete över ett D-arbete som ska skrivas. 
Nu är det ju ändå så att jag börjar ha det rätt bra. Jag har fått schema från jobbet över både februari och mars, det är jätteskönt att veta hur jag ska jobba (åtminstonde ungefär) så långt i förväg. Jag vet också att det blir ca. tre, fyra dagar i veckan och mycket dagtid under veckorna (kväll under helgerna). Det gör att jag dels vet att jag får in lite pengar och dels kan planera mina studier.  Nu är det bara upp till mig. Det är bara jag som kan ta tag i livet. Jag har alla förutsättningar nu!

Ibland kan det vara nyttigt att se på sitt liv lite utifrån. Hur ser det ut? Vad har jag, rent objektivt, för förutsättningar? Vad kan jag göra i min situation? Jag inser ju att jag har det bättre än vad jag många gånger tror. Man snöar in på det negativa. Blir hemmablind. Då är det skönt att få lite perspektiv, ryckas upp ur sin dvala och införa lite positivt tänkande. Sen hjälper det faktiskt med lite motion och endorfiner också ;)

RSS 2.0