Hemma igen... ett tag

Lyckligt hemkommen igen från Frankrike! Vilken resa! Tyvärr måste jag uppdatera er senare, för nu sticker vi till fjällen igen. Återkommer efter helgen med bilder och en full redogörelse...

Kram

Glad Påsk

Nu är det onsdagkväll och en febril verksamhet pågår här... Det packas till höger och vänster, städas och donas. I morgon bitti åker vi upp till stugan för påskvistelse - tillsammans med Niklas och Pillan. Det ska bli så kul att få Göteborgsfrämmande!! 

Sedan packar jag en väska till. För på lördag kväll åker jag ner från stugan, sover några timmar i öjebyn och åker sedan till Frankrike med jobbet. Vi ska på kombinerad födelsedagsresa/utbildningsresa - och det ska bli otroligt trevligt! 

Men därför kommer bloggen att bli försummad ett tag. Förhoppningsvis har jag mycket intressant att berätta när jag kommer tillbaka! Tills dess - GLAD PÅSK!



Huset / lägenheten

Här kommer en bild på huset. Lägenheten vi ska hyra är den till vänster i bild. Halva huset alltså :)

image94

Dryad

På allmän begäran kommer här en förklaring av mitt företagsnamn :

drya´d "Dryader, trädnymfer, i grekisk mytologi en grupp skogsnymfer som lever i eller i närheten av träd./.../ Dryaden gestaltas som en vacker ofta grön- eller brunklädd kvinna med blommor, växter, löv och kvistar i håret beroende på vilken skog hon gestaltar (barrskog, lövskog o.s.v)./../ Dryader indelas i två grupper dryader ochhamadryader. Dryaderna själva värnar om hela skogen och allt inuti medan hamadryader är bundna till ett ofta mycket gammalt och stort träd. Dryaden personifierar då trädets själ. Om hamadryaden dör, dör trädet och vice versa." 
- Wikipedia

There you go :) Bolagsverket är rätt kinkiga och jag fick ett par förslag ratade innan jag fick igenom det här. Men jag tycker om det. Det är kort och lätt att komma ihåg, internationellt och jag känner att jag, som ju tycker om naturen, kan koppla ihop det med min person. Jag är nöjd!


Företag

Idag när jag körde hem från jobbet kändes det som att det skulle hända nåt särskilt. Hade mina tankar på ett viktigt brev som jag visserligen väntat på, men halvt glömt bort. När jag kom hem låg det där på hallmattan! Från Bolagsverket. 

Får jag lov att presentera mitt nya företag (enskild firma) : 

Dryad

"Upplevelseproduktion och storytelling. Innefattar konsultarbete, konceptuveckling och marknadsföring, samt utbildning inom detta område."

Det ni!



Flytt

Då var det klart!

Vi ska byta ut vår lägenhet i Öjebyn på 76 m2 mot en tvåvånings lägenhet i Jävre på 98 m2 (+ 55 m2 källare). Det är lite mattor som ska bytas och köksluckor som ska målas men 1 juli ska det vara klart för inflyttning. Det känns skönt med lite förändring. Åh, sen är det öppen spis och vi kan ha vår egen tvättmaskin!  Ser fram emot det här! Gruvar mig bara lite för nedpackning och flyttstädning....  Men vi har ju 3 månader på oss ;)



Vårkänslor

Just idag fick jag vårkänslor! Efter en rätt tuff natt, svårt att sova och Martin som väckte mig (han påstod att jag snarkade - hallå!!?) och en extremt jobbig bilfärd till och från stan (vi snackar 2-3 dm slask, höll på att köra fast flera gånger) så känns det ändå ganska bra! Solen skiner ute, det är varmt (förklarar det där slasket) och fåglarna kvittrar som galna. 
Dessutom är det en del förändringar på gång i livet, som gör att man blir extra glad. Nu vill jag bara göra ett ryck så jag blir klar med skolan. Det vore en stooor sten som skulle falla från mina skuldror... Men först, en god latte och sen en promenad för att lyssna på fåglarna. Sen ger jag järnet....



Fredag helt plötsligt...

Snabba svängar här! I förrgår kallt men vackert med strålande sol, i går snöstorm med snöblandat regn och idag -2° och växlande molnighet. Gäller att hänga med i svängarna. Samma sak kan väl sägas om mitt liv i övrigt, det är mycket som händer och det gäller att hänga med. Men det är mestadels positiva saker, så jag hakar gärna på!  Efter ett år i vad som närmast kan liknas vid stiltje så är jag glad för lite förändringar..

Idag sitter jag och pluggar. Jobbade lunch både onsdag och torsdag och i ärlighetens namn blev det inte så mycket pluggat på kvällarna. Blev inte så mycket gjort över huvud taget, tog vilodag från träningen med - efter nästan 1 mil på längds i fredags och 3 timmar telisar på Valls i tisdags.  Så idag är det nya tag. Läser kompendium om interpretation med en jumbolatte brevid mig och snart ska jag ta vovven på en långpromenad (hade tänkt att de skulle hinna ploga gångvägen först) och sen blir det styrketräning innan jobbet!

Åh, sen vill jag bara säga stort GRATTIS till Maria, som fyller år idag! Vi ses imorron ;)


EDIT: Det var så skönt ute så efter promenaden tog jag och hämtade skidorna och åkte till Grisberget. Det blev 6,9 km i lugnt tempo, eftersom jag kände mig lite seg i kroppen och inte vill bli sjuk. Sista 2,3 km hängde hunden på, men han skuttade glatt framför mig - tror att vi måste ha husse som hare för att han ska vilja dra..
Nu har jag i alla fall fått i mig lite mat och ska göra mig klar för jobbet....

Rastlös

Det blev en ganska bra dag ändå. Inget överdrivet bra, men ingen krach heller! Känner mig mest full av frustrerad energi... Vet inte vad jag ska göra av den riktigt. Funderade på åka skidor, men kroppen behöver en vilodag, ont i knän och leder. Har diskat (skönt) och lugnare sysslor, som stryka, lockar inte alls. Kanske en liten omgång med pilatesbollen skulle fungera?? Får nog ge det ett försök. Tills vidare lyssnar jag på hårdrock på hög volym i min iPod, riktigt härligt!!

Mornin´

Brr, idag var det -20° ute när vi steg upp. Sängvärmen lockade ska jag säga. Men solen skiner, jag har skjutsat Martin på jobbet, duschat och gjort en kopp kaffe att avnjutas framför datorn. En halvtimme tills jag ska ge mig av till jobbet. Känns ändå bra :) Nu gäller det bara att dagen får fortsätta i samma positiva stil *håller tummarna*

Ha en riktigt bra och solig dag!



Träningskväll

Idag var det en bra träningsdag. 

Styrketräning hemma, med mig själv som motstånd, har lite svårt för vikter och sånt. 
Sen skidor med Martin och Kaiser direkt efter hans jobb. Först två varv (2,3 km spåret) själv, sedan åkte Martin på ett tredje varv och jag selade på vovven och kom efter. Och Kaiser drog faktiskt på riktigt bra! Det kanske är knepet att åka nåt varv innan så han känner vår lukt. Så efter ett riktigt bra varv kopplade vi loss honom och så busade han och husse i snön medans jag åkte ett fjärde varv. Sen var vi alla ganska slut. Jag är stolt över oss alla tre! Martin som på sin andra skidtur åkte 6,9 km, Kaiser som drog riktigt riktigt bra och jag själv som åkte 9,2 km. Det trodde jag inte om oss :) 
Hem och fixa pannkaka och äta framför tvn. Nu sitter jag med en sån där skönt trött känsla i kroppen. Det kanske fixar sig det här trots allt....



Kusinen i Svenska Dagbladet

Nu är min duktiga kusin Sandra i Svenska Dagbladet. Det var först nyligen jag fick veta om hennes stora inredningsintresse, men hon har riktigt bra smak måste jag säga... och det tycker tydligen fler, för hon har en artikel med inredningstips i Svenskan, kolla in.... ;)

Det är som roligt att hålla koll på släkten via bloggar. Vi är ju några stycken, och rätt så spridda över Sverige vid det här laget, så det är kul att få ta del av lite vardagsliv. Tycker mycket om släkten, även om vi inte ses så mycket numera...

PS. Nån som har tips på fler ur släkten som har bloggar, säg till. Jag är nyfiken ;)




Modifierade mål

"Life is motion and climbing gives us a direct taste of the potential for the freedom and grace that lies locked inside us; a deep connection which binds us back to the basics, to our vital life force."
- prAna

Känner att det är dags att uppdatera mina mål. Framförallt med träningen. Visst vill jag fortfarande gå ner i vikt och känna mig starkare, men det är dags för nåt mer konkret. Mitt absolut största mål är att kunna klättra i vår/sommar. Det är nog det som är min största passion och jag vill kunna göra det mer, utan att släpa på överflödig vikt. Sen vill jag springa tjejmilen i augusti och siktar på en tid under 40 min. Det innebär att jag får ligga i och löpträna en del i sommar. 
.... hmm, det kanske räcker som mål. Sen får jag använda annan träning, skidor och styrketräning och sånt, som medel för att nå dessa målen. Och se till att ha kul och må bra!

Så säger vi!!

Händelserik kväll..

Igår var det en väldigt händelserik dag. En riktig tjejdag med Maria på stan, luncha, shoppa och må gott. Välbehövligt!

Sen jobb på kvällen, som bland annat innehöll ett frieri (och tack och lov ett ja), en jacka som olyckligtvis fattade eld och en hjältemodig släckning, och en överförfriskad man som somnade på en stol i hallen. Inte att rekommendera - han blev utslängd - så försök inget sånt! Annars en bra kväll. Händelserik, som sagt.



RSS 2.0