Vem är jag?

Jag har ingen som helst anledning att må dåligt, egentligen. Jag har haft en relativt lugn vår (jämfört med tidigare år då jag både pluggade och jobbade). Jag har en sommar framför mig då jag kan bestämma över min egen tid (till största delen). Jag har visserligen ingen större inkomst, men jag har en underbar, förstående man. Familjen mår bra och är som alltid underbara. Kort sagt, jag borde njuta av livet och sommaren.

Men det gör jag inte.. Jag är trött, sliten, gråtfärdig vissa stunder. Och jag känner mig less, vilsen.. Vet inte längre vem jag är, vad jag är bra på, vad jag vill göra.. Det jag trodde jag var bra på får jag bara kritik för.  Hur ska jag gå vidare? Vill på sätt och vis bara sluta vara den duktiga flickan, göra lite revolt och tänka på mig själv ett tag. Samtidigt bryr jag mig för mycket om människorna omkring mig för att riktigt vilja göra det..  Jag vill bara få klarhet i vad jag vill göra, vem jag är och vad jag är bra på...  

Frågan är att jag inte riktigt vet hur jag ska göra det... den plan jag har är att försöka vara ute i naturen så mycket som möjligt, bara rida ut det här..
Så, mina vänner, om jag inte vill planera saker eller inte kontaktar er, så är det inte för att jag inte vill vara med er. Men jag vill inte lova saker jag inte kan hålla. Jag kommer tillbaka, tids nog..

Kram

Tura

På lördagen var det dags för att tura - det brukar alltid vara en höjdpunkt! Först skulle vi shoppa i Helsingör - och vi hann titta en del på den mysiga gamla staden - det är verkligen en av de sötaste städer jag vet!! Men sen! Himlens portar öppnade sig och regnet bara öste ner! Som tur var befann vi oss i en affär som sålde paraplyer, så vi köpte sådana och sen sprang vi ner till båten! Väl där parkerade vi oss i baren! Mycket trevligt! Jag fick pröva en Cosmopolitan, som jag har hört så mycket om, och den var riktigt god. Sedan satt vi där ett tag och åkte fram och åter över sundet medan regnet smattrade utanför. 
242029-11

242029-13

Sedan var det dags för mat i restaurangen, och ojojojoj, vilken mat! Bara för att göra er lite avundsjuka - det här åt jag:
Proscuttio med melonsallad
Grillad Tournedos med italiensk potatisbakelse - med Sangre del Toro från Torres
Tartlette med vit chokladmousse och färska bär
Glassbakelse

Det ni!!
När vi kom hem framemot 21-22 försökte vi oss på ostbricka, men var ganska mätta. Sen stupade vi isäng!
Söndagen och måndagen blev hemresedagar! Tråkigt, man vet ju aldrig när vi träffar familjen i söder igen, men jag hoppas att det blir snart!!
Tack för en underbar vistelse! 

Kram

242029-12

Copenhagen - date med Martin

Jag har nu varit på besök i den danska huvudstaden! Det var trevligt - men också lite tråkigt. Allt gick bra med färjor, tåg m. m. från Helsingborg. Väl inne i köpenhamn kom jag dock på att jag inte visste var jag skulle kliva av. Den staden har inte bara en tågstation. Jag frågade ett par äldre damer och de var vänliga nog att säga till när jag skulle kliva av. Det var ju nu inte så svårt när jag väl var där - stationen hette Köpenhamnb Huvudbangård (på danska), men det såg man ju inte förrän man var där!! Väl på stationen slog mitt underbara lokalsinne till igen, och jag lyckades gå ut på nån bakgata, där pundarna och sexshopparna trängdes! Efter att ha följt efter en hjord kineser så lyckades jag hitta till Ströget. Där strövade jag några timmar tills Martin slutade sitt jobb. Sen tog vi en date på ett Steakhouse - åt revbenspjäll, och gick runt på ströget ett tag. Sen smög jag mig upp till hans rum (som var superlyxigt - http://www.thesquarecopenhagen.com/ ), badade badkar och myste! 
Morgonen efter spöregnade det! Och jag hade bara flipflops! Det var inge kul - kallt och blött! Men jag gick ändå lite på stan och sen tog jag mig hem till Helsingborg igen. och nu visste jag var jag skulle:)

På kvällen var vi bjudna till Lars och Åse på middag. Det visade sig att Lars fyllde år och det var världens festmåltid. Åse hade just kommit hem från Italien och hade hämtat inspiration därifrån. En lång och jättetrevlig kväll!! Och äntligen kom Martin tillbaka så jag fick vara lite med honom!  

PS. Missa inte att titta på Lars och Åses gård som de har fixat till uthyrning!!
http://www.lyckasgard.se/

Havet

Det är något med havet som är helt otroligt. Kanske är det för att jag är uppväxt nära havet, men jag finner sån ro och vila vid havet. Det är som om bekymmer och stress sköljs bort! 
Idag var jag och sprang vid havet, från Lerberget till Viken. Hela tiden på stigar på strandheden vid havet. Det var helt underbart (förutom skavsåret jag skaffade mig på ena hälen!) Det blåste ganska bra så vågorna var stora.... vattnet är annorlunda här också. Grönblått...och luften är mycket fuktigare och saltare. Det var skönt att vara ensam med sina tankar och rensa huvudet litegrann!!

På eftermiddagen var jag, svärmor och Niklas på Väla (köpcentrum) och fikade då på Tasty House. DEt är en av de bästa positiva överraskningarna jag har fått på länge!! Ett arabiskt café med försäljninga av nötter, kakor och godis. Otroligt snyggt gjort, otroligt gott och otroligt billigt! Ska bunkra upp innan jag far hem igen!!

http://www.tastyhouse.se/

Louisisana

Louisisana är ett danskt konstmuseum som är helt otroligt. Mycket vacker (och konstig) konst naturligtvis, men det som imponerade mest på mig var arkitekturen. När man närmar sig entren ser det ut som en vacker, gammal, villa, sedan ligger en stor del av utställningslokalerna i låga atrium och under jord. Det är som två armar som sträcker sig runt en väldigt vacker trädgård/park. Längst ut ligger en restaurang och sedan öppnar sig havet och ön Ven och Sverige skymtar på andra sidan.

http://www.louisiana.dk/

När vi var där så var det en stor utställning om kinesisk konst. Det var fashinerande, vackert, oroande och konstigt. En del var otroligt bra, en del ville man bara gå förbi. En sak jag hade velat ha själv är en tavla som vid första anblicken såg vit ut, men när man betraktade den ett tag framträdde ett landskap i olika grå skiftningar. En "meditationstavla" som konstnären kallade det. Det kanske skulle få mig att ta det lite lugnt!

På vägen hem var tåget försenat, men vi kom oss i alla fall hem vid middagstid - lagom trötta i fötterna!

242029-10


Trädgårdar, simbassänger och brända axlar

Idag har jag, Svärmor och Svärmormor varit och promenerat runt i Krapperupps park. Jättefint! Helt otrolig växtkraft! Sen fikade vi i skuggan av en lind på gården där innan jag tog en lånad cykel och for ner till havet. Men si, det skulle jag inte ha gjort! Efter en dryg timme på stranden hade mina axlar och decolettage antagit en kräftröd ton som bara djupnade framemot kvällen. Försökte svalka ner den genom att bada i Lerbergets simhall med Svärfar, men det hjälpte föga. Skönt var det att simma i alla fall, både för konditionen och kroppstemperaturen.
I morgon blir det Danmark och Louisiana!

Hej svejs!
242029-8

Skåne = Medelhavet

Vet inte om vi ska skylla det på klimatförändringar eller ovanligt gynnsamma förutsättningar. Idag har vi i alla fall haft Medelhavstemperaturer. Gav mig ut och sprang en runda i Lerbergsskogen i morse (det är en dunge av Badhusparkens storlek), men det blev inte så långt för kl. 8.00 var det 24 C! Sedan gjorde vi en vända i shoppingcentret Väla - och besökte bland annat en arabisk delikatesschop/café av otroligt hög kvalitet! Sedan cyklade jag och Martin till badstranden, det tar väl en 2 minuter från huset. Där badade jag sedan! Och vilket bad - jag tror nog att vattentemperaturen var uppemot 23 C. Helt underbart, om det inte var för att man simmade in i tång hela tiden.. När vi begav oss därifrån var klockan 16.30 - och det är 30 C i skuggan!! Och nu håller svärfar på att tillreda middagen - hajfärs!! Det är verkligen som om vi vore på långt sydligare breddgrader!  Och den rätta semesterstämningen håller på att infinna sig, avslappnad och avstressad... :)

242029-9
Ha det så bra tills vi hörs igen!!

Nationaldagen

Idag har vi firat Sveriges nationaldag med att vara på Högberget i Jävre och klättra! Hur skönt som helst! Det var inte lika varmt som det har varit de senaste dagarna - vilket faktiskt var härligt. Att känna klippan igen...åååh! Nu ser jag bara fram emot att få komma tillbaka dit igen och klättra. Elin hängde med också, jag tror att hon tyckte att det var bra.. hon lät inte helt emot att göra om det i alla fall!! 
Så, receptet på en lyckad nationaldag lyder: 
2 delar klättring
1 del god salamibaguette och coca cola
1 del stor sol och fläktande bris
1 del våfflor med grädde
1 del kubb
goda vänner och familj!

PS. Vi såg ju en orm med! Läskiga saker det där! Första gången- och jag hoppas det är sista med!!

242029-6

242029-7

RSS 2.0