Mot Sthlm

Nu sitter jag här och väntar på att åka ut till flyget mot Sthlm. Vi åker med Kullaflyg till Bromma flygplats. Det ryktas att man kan köpa vin på flyget så vi kanske gör det ;)
Jag och svärmor ska köra ett race efter jul med att hålla oss från godis, fika och sådant. Klarar vi det till midsommar så blir det en shoppingrunda i Helsingör och tura på det. Men då gäller det ju att passa på nu så vi frossar i godsaker i helgen.

Kommer inte att ha internet-uppkoppling förrän vi kommer hem igen den 2:a januari, så jag får passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!! Hoppas att det blir ett bra år för er!

Kramar

Monica


Danmark

Idag var det dags för det obligatoriska Danmarksbesöket bla. för att proviantera flytande varor. Det har varit gråmulet och blåsigt, men vi har haft det mysigt ändå. Urban och Kaiser stannade hemma och vaktade huset.

Jag, Martin, Niklas och Ingeborg åkte färja över ett gungigt Öresund till Helsingör. Där fikade vi på ett mysigt gammalt konditori - Möllers, som seden bjuder (räkmacka, varm choklad och wienerbröd). Sedan gick jag och Ingeborg på klädaffärer (en varm kofta inhandlades) och killarna gick på spritbutik. 

Hem igen över ett gungigt Öresund och tillbaka till Lerberget. Nu håller kocken (han med tomtemössan några inlägg ner) på med pasta med skinksås som ska intagas tillsammans med en Cabernet Sauvignon. Det ska bli gott. Sen blir det nog en lugn kväll för imorron flyger jag och svärmor till Sthlm där nyårshelgen ska tillbringas tillsammans med vänner. Urban, Martin kommer med Kaiser i bilen dagen efter - de är inte så intresserade av shopping..

Nu ska jag gå och packa...

Annandag jul

Snavade först runt här i huset i myskläder halva dagen - jätteskönt. Fortfarande jätteförkyld. Jobbigt. Sen dopade jag mig med Alvedon och nässprey och fixade till mig så for vi på middag hos Lars och Åse. Kaiser och Balder släpptes lös på en äng och hade lite tonårsgruff för sig... Sen åt vi en god middag med gott umgänge. Tyvärr var jag tvungen att kasta in handduken vid halv tio, då tog förkylningen överhanden.

Mer info kommer senare....

Kram

Juldagen

Storförkyld idag. Traditionell tipsrunda på kullaberg fick överlåtas åt herrarna i familjen - och mormor. Jag och Ingeborg gick en sväng uppe vid fyren på Kullaberg istället... Mysigt, men blåsigt!


Blommande tusensköna på vägen upp...

image74
Svärmor uppe på ett blåsigt Kullaberg.

image75
Utsikt över Mölle och ett disigt hav med Danmark i fjärran.

Sedan for jag och Ingeborg hem igen och drack te och åt pepparkakor och myste. Skönt. När de andra kom hem igen så blev det god julmat igen (smakade lika bra idag med) och sen däckade jag i sängen ett tag. Sen blev det kaffe, kaka, äggtoddy och chokladpraliner. Då blev jag fit for fight igen - ett tag i alla fall...  Sen får vi väl se vad morgondagen bjuder på. Blir nog rätt lugnt...

Julafton....

image67

Kl. 12 var det risgrynsgröt och kaffe med kaka hos Annelise. Här sitter jag, Niklas, Ingeborg och Annelise i soffan hos henne...

image68
Kaiser fick ett jätteben av Niklas. Han trodde inte sina ögon och bar stolt omkring på benet och krockade i möbler kors och tvärs.

image69
Julklappsutdelning. Fick jättemånga fina presenter - visste inte att jag hade varit så snäll... bilder kommer kanske senare...

image70
Kaiser höll koll så att Urban skötte sig i köket. Det gjorde han! Det var väldigt god julmat - vi åt tills vi höll på att spricka. Julmat är gott - särskilt första gången. (Kaiser fick smaka han med....)

image71
Kocken själv...

image72
Martin och hans mormor i vardagsrummet framför granen.

Allt som allt var det en väldigt trevlig dag. God mat, gott umgänge och många glada skratt. Tyvärr blev jag lite hängig på kvällen, förkylning som slog till, så en extra filt och en whiskey satt gott!

Kul också att kunna se och prata med mamma och pappa och familjen borta i usa! Tack för trevlig kväll/morgon..

Dan före dopparedan

Oj så skönt det var att sova i en ordentlig  (och stillastående) säng!! Man känner sig som en människa igen!

Idag har vi varit och fixat sista julklapparna på Väla. Förvånansvärt lite folk faktiskt... men skönt att komma hem igen. Vi hann med ett fika på Tasty House också - min absoluta favorit. Sen har vi klätt granen och pyntat och druckit glögg... julmys!

 
Här kläs granen, jag i farten, Niklas och julgranskula och Martin bakom kameran.

Jag är fascinerad över det skånska landskapet. Det är ett grönt skimmer över ängarna, en ros blommar hos grannen och vintergäck har kommit upp i trädgården. Det är ett fint landskap ändå, väldigt annorlunda mot vad jag är van vid, men charmigt! Särskilt idag när dimman låg över landskapet. Blir nog en mysig jul det här...

image66

Spännande möte..

Här möter Kaiser en konstig sak. Skölpaddan Skölda. Det är ett väldigt konstigt djur tycker Kaiser. Vet inte om han ska äta upp den, vara rädd för den eller busa med den. Skölda bryr sig inte, hon är cool...

image62



Framme

Blir ett kort inlägg det här, klockan är mycket och vi har inte sovit så mycket...
Vi är i alla fall framme efter 18 timmars tågfärd. Kaiser skaffade sig flickvän - en rottwailer, shäfer, gråhundsmix . Ägarna ville agera kopplare och tyckte att de skulle skaffa valpar.... vi får väl se säger jag...
Det blev inte så mycket sömn, men när Niklas mött upp oss på Centralstationen i Göteborg åkte vi hem till hans lägenhet och fick vila och fräsha upp oss ett par timmar. Sen hem till svärföräldrarna i Lerberget där vi bjöds på god fiskgryta och svalt vitt vin. Jätteskönt att vara framme, och härligt att vara här hos min kära svärfamilj. Jag har verkligen haft tur på den fronten, man väljer ju mannen och inte hans familj, men jag kunde inte ha fått en bättre familj!!
Nu är det dags att sova...

i

Nu åker vi...

Så, nu är allt packat, städat och diskat. Nu åker vi! Kommer att försöka blogga från svärföräldrarna (Martin har såklart datorn med sig, så det borde gå bra ;) och lägga in lite bilder av vad vi har för oss. Däremot blir det nog ett par dagars uppehåll nu med resan och återhämtning efter densamma..

Ha en mysig helg och fjärde advent!!

Kram

image60

Packat och klart..

Nu pågår febril aktivitet i det Lindgrenska hemmet. Här packas det och städas och hunden springer omkring mitt i alltihop och är i vägen så vi inte ska glömma honom. Svårt med en 45-kilos hund!! 

I eftermiddag bär det av på en lång tågresa ner till Göteborg där svågern möter  upp och skjutsar oss till Lerberget! Jag längtar.....


Nu äntligen!

Så här strax efter tredje advent ska jag äntligen få tummen ur och lägga upp lite bilder på mina nya julstjärnor... Köpte några nya i år, kändes som om det var dags för det ;)

image57
Vardagsrummet, stjärnor från Indiska.

  
Stjjärna sovrummet, Indiska, och egen ljusinstallation :)


Söndag och snart ledig..

Då är det söndag igen... har varit ett par kämpiga dagar.  Att jobba som servitris med feber och förkylning är ingen höjdare.. men på nåt sätt så gick det med! Nu har det lättat och igår gick det riktigt bra, även om man ibland får läsa på läpparna vad gästerna vill ha (lock för öronen + stimmig lokal).  Idag är det familjejulbord på Gästgivargatan, jobbigt tycker en del men jag tycker det är ganska mysigt. Det blir oftast lugnt och man får stänga tidigt ;)

Nu börjar julen närma sig med stormsteg. Jag är ledig måndag och tisdag och då blir det att springa och fixa julklappar, julfika med kompisar och annat julstök.  Sen är det inte så länge tills vi sätter oss på tåget och åker ner till Göteborg och Helsingborg. Längtar!!

Måste springa iväg till jobbet nu, men ha en riktigt trevlig tredje advent!

Vi hörs!

Lucia

Nu kommer det att bli korta, tråkiga, "det här har jag gjort idag" inlägg ett tag framöver. Mest för att jag inte orkar skriva nåt annat, men också för att långväga släkt och vänner ska kunna följa vardagslivet...

Här i veckan har jag försökt ta tag i lite saker som det har varit behov av ett tag. Jag har varit och gjort en linskoll och beställt nya linser... mycket behövligt! Sen har jag varit och klippt mig hos Tessan, som nu är färdig frisör. Grattis! Det blev jättefint som vanligt - jag överlämnar gärna mig själv och mitt hår i hennes händer ;) 
Skulle vara vuxen och köpa mig ett läppstift också, men det var ohyggligt svårt. Hittade inget som jag vågade köpa, så det blev inget... kanske nåt som svärmor kan hjälpa mig med i jul? ;)

Sen har jag gått och blivit storförkyld! Typiskt! Men ändå bättre nu än tex. på julafton. Jobbade igår men det gick inget vidare, sprang in i dörrar och tappade vinglas...  ursäktar det med att jag hade feber när jag kom hem. Jag bytte bort mitt pass idag så jag förhoppningsvis orkar med helgen, för fre-lör-sön så är det full fart!!

Nu ska jag titta på lucia på tv, från morgonens sändningar från Zorn-gården i Mora(?). Orkade inte stiga upp och titta då...

Martin jobbar ikväll, har online-utbildning på nån ny Microsoft grej direkt mot USA (tidsskillnaden ni vet) så jag och vovven ska mysa lite med glögg och pepparkakor... och näsdukar och nässprej :)

Ha en skön kväll!!

image56


Springa vs. skidor

Jag måste erkänna att jag tycker inte att det är kul att springa. Det är nyttigt, visst, och bra träning och en utmaning. Men det är inte roligt. Nåt som jag däremot faktiskt tycker är kul är att åka skidor... längtar väldigt mycket just nu. Går ute med hunden och kommer på mig själv med att fundera hur det skulle kännas att åka skidor i det vädret, eller det föret... tyvärr är skidorna i stugan. Måste hämta hem dem under jul så jag kan träna sen...



Djupt, filosofiskt inlägg..

... som jag lovade tidigare.  Vi har just träffat några goda vänner för att ha en diskussionsgrupp. Vi brukar träffas nån gång då och då för att diskutera livets djupare frågor. Idag har vi bland annat diskuterat medvetandets beskaffenhet och ursprung. Vad är själen och vad är den fria viljan? Är de en förutsättning för varandra? Var kommer de ifrån, och vilka konsekvenser medför de... osv...

Och när jag sen slår på tvn, vad ser jag då? Där går " I, Robot", som handlar om framtiden och om robotar kan utvecklas till att ha ett medvetande och fri vilja. Ironi!

Får utveckla det djupa, filosofiska inlägget imorron efter jobbet, då jag förhoppningsvis är piggare i huvudet!

natti natti

Sliten

Ikväll är jag sliten..  allt har gått bra, men jag känner mig trött och less. Är ledig i morgon, ska bli skönt. Ska passa på att bara vara, pyssla lite här hemma och framför allt umgås med min man och vovve.  Nu börjar det vara dags att gå och lägga sig...

Natti natti.

Kvinnor

Ibland är det bra att jobba med kvinnor! De skickade hem mig från jobbet idag när jag hade grym mensvärk. Det var skönt med lite förståelse...  och det hade ingen man gjort!

Tack!

Studier och jobb

Jag tänkte skriva ett djupt, filosofiskt inlägg när jag kom hem från jobbet igår, men jag orkade inte. Orkar inte just nu heller, men kanske senare idag...

Jag och vovven har just kommit in efter en promenad i regnet och sitter nu och dricker te (jag alltså, inte hunden, han äter på ett tuggben). Det är segt idag, kroppen vill inte riktigt starta upp. Kanske kan det bero på min duktiga dag igår - upp kl. 7 för att tvätta, städa, hänga tvätt, åka med återvinning, städa balkongen, göra pilates, gå ut med hunden och jobba 8 timmar till kl. 23.30. Så idag ska jag tillåta mig att ta det lugnt, läsa lite skolböcker och titta på tv och ladda upp inför kvällens jobb..

Tänkte skriva lite om det här med skola och jobb. Nu kanske just den här dagen är ett dåligt exempel, men i allmänhet har det varit bra för mina studier att börja jobba extra igen. Sedan början av sommaren har jag mer eller mindre levt på Martin. Tanken var att jag skulle kunna koncentrera mig helt på studierna för att bli klar så snart som möjligt och börja söka jobb sen. Det gick väl sådär. Fick nån slags svacka och orkade inte göra nåt alls. Kom sedan igen framåt hösten och började sakta få ihop lite material. I oktober var jag less på att vara utan inkomst och fick som av en slump ett extrajobb. Det kändes bra. Bra att vara produktiv, och att få in lite pengar (förutom tidigare listade fördelar med att vara social m.m). Men dessutom satte det fart på mina studier!  Det är som om att ha begränsat med tid gör att jag får ändan ur vagnen och är mer effektiv.  Nu har jag en plan att följa, och med undantag för december då jag jobbar mer än heltid, så ska jag köra på i full fart. Går det som jag vill så är jag klar  vid påsk..



Så var helgen över!

Det har varit en intensiv och rolig helg! Vi fick allt klart till premiären av Gästgivargården, och det blev så fint! Även om målarfärgen knappt hade hunnit torka (bokstavligt) så tyckte alla gäster verkligen om miljön och maten. Kul ställe att jobba på! Nu är jag däremot rätt trött. Ska bli skönt att vara ledig måndag-tisdag!! Ska väl försöka plugga, men idag blir det åtminstonde delvis en slappardag - känns att det behövs!

Nu ska jag sätta mig framför Oprah och knapra lite pepparkakor (blev inte så mycket till adventsfirande hemma i helgen)!!

image55
Vårt julbord på Gästgivargatan (med ett isländskt inslag - kocken Runar ;D )

Premiär

i veckan har jag inte varit hemma mycket. Jag har har målat, spikat, städat och möblerat. Gästgivargatan öppnar i helgen, idag, och det har varit ett intensivt förarbete... Men nu är det klart. Nu slår vi upp portarna. Så nu sticker jag och jobbar, ha en skön lördag!!



RSS 2.0