Frankrike del II

Då ska vi se.... då var det dags för fest! Det är en upplevelse som är svår att klä i ord, så jag får försöka ge lite glimtar av kvällen istället. Började med vinprovning i en enorm källare - skulle hellre kalla det grottsystem. 250 000 flaskor vin (+tunnor) förvarades där om jag inte minns fel. Vår värd var en gemytlig och glad (aningens berusad) man i sina bästa år. Iklädd smutsiga jeans, stövlar och stickad tröja. Han envisades med att uppfodrande prata med oss på franska och skratta gott. Det var bara att skratta med.... härlig typ!  Så, där i hans stora vinkällare provade vi det ena goda vinet efter det andra - och det här är inte en man som tar lätt på att man spottar, så det var bara att dricka på! Efter en 10 glas sisådär gick vi vidare till festlokalen - en vinkällare! 


Vinstockar så långt ögat kan se...

I denna nya lokal var det gott småplock, lokala specialiteter och mera gott vin! Detta följdes av entrecote grillad över öppen eld (på det franska sättet, dvs. lätt brynt) med vita bönor och sallad. Till detta ett vin från -78, jubilarens årgång. Lite allsång till Euskefeurat - akustiken var fantastisk i grottan - en ipod med högtalare lät som en gömd orkester, lite annan skön musik - rysningar!! Kanske det bästa minnet av resan?!

image106
långbordet i vinkällaren. Boergeuil-mannen närmast kameran till vänster, två Magnum-flaskor -78 i mitten och den gigantiska eldstaden längst bort. Den eldades med gamla vinstockar!

Sen blev det camembert - nergrävd i glöden tills den var mjuk och krämig, tillsammans med ett vin från -85, kvällens höjdare! Sen fortsatte kvällen i god ordning med bla. vin, dans, överbryggande av språkbarriärer och mer vin!


bevis på att jag också var med....

To be continued....



Kommentarer
Postat av: Moster Christina

Ohh BELLISSIMO! Tres bien!!
Au revoir/moster

2008-04-02 @ 18:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0