Se upp!!

Idag har det varit ännu en bra dag! Man ska glädjas åt de små sakerna, eller hur? ;)
.
Vaknade rätt så pigg och låg och drog mig en stund av ren lathet. Fixade lite hemma och sen kom mamma förbi och drog med mig och vovven på promenad. Åh så skönt det var ute, nära nollgradigt och ljust och fint. Hon tog sedan med sig hunden hem till dem och jag hann sortera tvätt och städa kontoret, göra lite pappersjobb och känna mig duktig!
.
Nu till rubriken. Här i Sverige så är "reglerna" kring vad man får och inte får göra som gravid ganska lättsamma. Undvika alkohol och nikotin, inte äta rå fisk och opastöriserade mjölkprodukter och andra råd som är rätt lätta att följa. Däremot i det amerikanska program som jag laddat ner till iPhonen finns en mängd förhållningsregler som kan tyckas lite strikta.
Bland annat ska man undvika bly, för det kan orsaka "mental retardation, epilepsy and effekt dental development". Och då ska man inte bara undvika att käka blytyngder, utan även "do not touch any packaging containing printed paper, especially newspaper. Do not use any painted eating utensils, such as painted chopsticks or containers".
Dessutom, kära vänner, gäller det att " lessen your stay on roads and try not to breath in too much vehicle exhaust"
.
Så är du gravid så se upp med att läsa tidningar, äta mat ur förpackningar som är dekorerade, håll dig från vägarna och måste du ut och röra dig i trafikerade miljöer är det nog bäst att ta munskydd ;)
.
Och det här gäller alltså bara direktionerna kring bly, vi har inte ens kommit in på reglerna kring maten!

Kommentarer
Postat av: Helena

Ja du milde! Mycket att tänka på! Tur man inte är gravid längre ;). Förstår din oro kring blödningarna, ja man kan känna sig så maktlös ibland när något sådant händer. Vi får be för er och hoppas på att allt löser sig! Kram Helena

2010-01-11 @ 22:39:32
URL: http://www.ricbor.blogspot.com/
Postat av: Moster Christina

Whow! Bara att hålla sig uppdaterad med allt man inte bör eller får, är ju en heltidssysselsättning i sig... Ha det bäst...

2010-01-12 @ 10:38:42
Postat av: Maria, Gregers

Ja men du vet väl hur det är i Amerika; där måste läkarna informera om alla risker för annars kan dom bli stämda, så är det ju med ett system som bygger på egenfinansierade försäkringar.

Må så gott, kram

2010-01-12 @ 18:15:21
Postat av: Lina

Haha! Ja dom är ju rätt kända för att överdriva amerikanarna, så det är klart att dom hittar på saker i det här området också. =)

2010-01-13 @ 10:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0