Hjälp till Haiti

Vi följer nyhetssändning efter nyhetssändning om katastrofen på Haiti.
Läget verkar bara bli värre och värre allt eftersom omfattningen på skadorna blir tydliga, och hoppet om att hitta överlevande i rasmassorna minskar samtidigt som bristen på mat, medicin och vatten skördar nya offer.
.
Det är svårt att ta till sig omfattningen. Första dagarna pratades det om 100,000 döda, sedan sjönk antalet till 30-50,000 men är nu uppe i 200,000 döda. Då nämns inte hur många som är skadade, bostadslösa och föräldralösa.
.
Jag, och många med mig, vill gärna bidra men vet inte var man ska vända sig för att pengarna ska komma till nytta. En kanal där pengarna garanterat, och oavkortat, går till Haiti och de behövande där, är via min mammas förläggare Göran Lundin. Han har länge arbetat med en stiftelse för en skola för fattiga barn på Haiti och vet ännu inte om vare sig skolan eller anställda och elever klarat sig.
.
Vill du ge ett bidrag på bankgiro 462-4508 så lovar Göran att pengarna kommer att gå direkt till de behövande!
.
.
Här är fler sätt att hjälpa de drabbade: 
RÄDDA BARNEN Delar nu ut hygienkit med tvål, handdukar och tandborstar och familjekit med filtar, myggnät och behållare för vatten, till de drabbade. Stöd katastroffonden med ett bidrag direkt på hemsidan www.raddabarnen.se 
FN-FÖRBUNDET Svenska FN-förbundet samarbetar med WFP, World Food Programme. WFP kommer i ett första skede att fokusera på distribution av högenergikex. Konto 90 00 79-5. Märk talongen "Haiti". 
SVENSKA KYRKAN Kyrkornas internationella katastrofnätverk, ACT, finns på plats i Haiti och inleder nu omfattande insatser. Plusgironummer: 90 01 22-3 Bankgironummer: 900-1223. Märk gåvan "Haiti". 
SOS BARNBYAR Delar ut sjukvårdsmaterial, mat och vatten till drabbade barn och deras familjer i områden runt barnbyarna på plats. Smsa "SOSHAITI" till 72 930 så skänker du 50 kronor. Skänk direkt via hemsidan www.sosbarnbyar.se 
LÄKARMISSIONEN Läkarmissionen arbetar just nu med att förbereda en hjälpinsats för de drabbade. Skänk valfritt belopp via hemsidan www.lakarmissionen.se LÄKARE UTAN GRÄNSER Arbetar främst med att rädda människor som skadats i jordbävningen. Smsa:a LIV till 72 900 och skänk 50 kronor. Skänk valfritt belopp till Plusgiro/Bankgiro: 900 60 32. Märk betalningen "Akutinsats". 
HOPPETS STJÄRNA Hoppets Stjärna stöder flera projekt i Haiti. Bland annat ett barnhem i området Carrefour och en skola i Dano. Plusgiro 90 02 53-6 För att skänka 200 kronor - sms:a "Haiti" till 729 30 
UNICEF Hälften av befolkningen i Haiti är barn. Unicef finns på plats för att hjälpa barnen och deras familjer. Skänk valfritt belopp via hemsidan www.unicef.se 
PLAN SVERIGE Hjälper drabbade med mat, vatten och skydd och arbetar med att hitta överlevande efter jordbävningen. Sms:a "Haiti" till 72910 så skänker du 50 kronor.

Kommentarer
Postat av: Lina

Tack för tipsen! Jag har funderat på hur man ska kunna skänka en slant på bästa sätt, och nu har jag ju flera alternativ presenterade här.

2010-01-17 @ 12:15:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0