Skattepengar

Nu måste jag ändå säga nåt som jag aldrig trodde jag skulle säga för några år sedan..
Den svenska vården är fantastisk!
.
Nu har jag ju hunnit besöka olika vårdinrättningar under min graviditet (senast idag), och har alltid fått ett fantastiskt bemötande. Alltifrån akutsköterskan och jourläkaren i Sunderbyn till min barnmorska på Hortlax vårdcentral och specialistvården på LAS. Jag har tidigare i mitt liv stött på en del allt annat än trevliga människor inom vården, så jag känner mig verkligen extra imponerad av dessa människor! En eloge!
.
Sen hade jag ju på nåt sätt missat att mödravård är gratis (?). I alla fall har jag inte ännu fått betala för något av mina besök - vem vet, det kanske kommer en jättestor slutfaktura sen ;)
Det är enormt bra! I och för sig kan man ju se det som en investering för samhället. Det resulterar ju i fler medborgare som kan vara med och tjäna ihop skattepengar och betala vår pension. Men ändå, nåt jag missat och som är en trevlig överraskning! Kul att veta att skattepengarna man betalar ändå går till nåt bra.
.
Åter till dagens läkarbesök.
Jag har nu åter fått halvtids sjukskrivning. Inte för att jag är sjuk. Det är inget fel på mig. Men jag klarar inte av att jobba 100%. Det går inte. Det är för tungt och stressigt, kroppen klarar det inte. Bara att acceptera.
Som tur är så har jag bra arbetsgivare som har gett mig ett schema med halvtid nu under våren, och som tur var har jag en bra läkare som förstod min situation och de besvär jag har.
.
Så är det!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja jämfört med USA har vi det otroligt bra ordnat i Sverige, något som vi verkligen blivit medvetna om.

2010-02-17 @ 22:25:05
URL: http://osorterat.blogg.se/
Postat av: Anna E

Hej och grattis Monica! Kajsa berättade att ni väntade barn för länge sedan men jag har inte vågat gratta tidigare. Man vet aldrig vad som kan ha hänt... Så otroligt kul i alla fall!! :)



Ang. mammakläder hoppas jag du vet det säljs på Hansens barn, där ska det finnas sånt du efterlyste i det tidigare inlägget. Men. Det är den enda affären i piteå som har det utbudet.



Sköt om dig!

Kram Anna

2010-02-18 @ 12:39:25
URL: http://husetvidkullbacken.blogspot.com
Postat av: Moster Christina

Håller helt klart med dig! När det verkligen behövs så är inga problem för stora. Vi är djupt imponerade efter alla erfarenheter vi (eller Helenas) har haft med sjukvården! Sverige är fantastiskt!

2010-02-18 @ 16:28:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0